Ο πατέρας Γεώργιος Μαυροειδής άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην ενορία όπου υπηρετούσε στον Κορυδαλλό στην Αθήνα.

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει τόσον στη Νεάπολη Λασιθίου όσο και στον Κορυδαλλό και το Κερατσίνι στην Αθήνα η εκδημία του πατέρα Γεωργίου Μαυροειδή, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της Παρασκευής μετά από μακροχρόνια νοσηλεία.

Την είδηση του θανάτου του Κρητικού ιερέα, που υπήρξε ιδιαίτερα καλλίφωνος γνωστοποίησε ο καθηγητής Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής κ. Ιωάννης Δαμαρλάκης με ανάρτησή του στον λογαριασμό της Βυζαντινής Χορωδίας Κρήτης στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δαμαρλάκης αναφέρει:

“Έκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Γεωργίου Μαυροειδή

Μετά βαθύτατης, κατ’ανθρώπων, θλίψεως και οδύνης, αναγγέλλομεν την κοίμηση εν Κυρίω του αιδεσιμολογιώτατου πατρός Γεωργίου Μαυροειδή, ο οποίος μετά από μακροχρόνια νοσηλεία στο νοσοκομείο Στρατού, εξεδήμησε το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαρτίου του 2021.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος καταγόταν από τη Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής και παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Ενυμφεύθη την πρεσβυτέρα Φωτεινή Κομποράκη και απέκτησε τέσσερα χαριτωμένα τέκνα, τη Σταυρούλα την Κυριακή την Αναστασία και το Νικόλαο και οκτώ εγγόνια.

Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νίκαιας κυρό Γεώργιο Παυλίδη το 1972 και πρεσβύτερος το 1973.

Υπηρέτησε εις τους ιερούς ναούς:

Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ικονίου

Άγιος Γεώργιος, Κορυδαλλού

Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, Νίκαιας και Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νίκαιας.

Το έτος 1996 τοποθετήθηκε από το Μητροπολίτη Νικαίας κ. κ. Αλέξιο, στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κορυδαλλού.

Εις τη θέση αυτή, ο πάτερ Γεώργιος ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με αγώνες πολλούς και αγωνία μεγάλη κατόρθωσε να ανεγείρει τον μεγαλοπρεπή και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, κόσμημα της περιοχής και της Ιεράς Μητροπόλεως ολοκλήρου.

Ο καλλικέλαδος π. Γεώργιος, ο άρίστος της μουσικής τέχνης και ιερουργός των μυστηρίων του Θεού, ο ακούραστος, ο φίλεργος, ο αδάμαστος, συνταξιοδοτήθηκε το Νοέμβριο του 2019.

Τίμησε με την εργατικότητα του και την δυναμική του προσωπικότητα, τον Ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Η κηδεία του πολυτίμητου αδερφού μας, εν Κυρίω πατρός Γεωργίου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κορυδαλλού, έργο των χειρών του, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 2:30 μετά μεσημβρίας.

Το σκήνωμα του μακαριστού πατρός Γεωργίου θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου από ώρας 12:00 μεσημβρινής.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονος Κερατσινίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.