Την τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του στο Πίττσμπουργκ χτυπημένος από οξύ εντερικό έμφραγμα ο ομογενής επιχειρηματίας και καταξιωμένο στέλεχος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Δυτικής Πεννσυλβάνια, Βασίλης Παπαζέκος.

Γέννημα – θρέμμα της ηρωϊκής Γρανίτσας, ο Παπαζέκος ακολούθησε το μεταπολεμικό ρεύμα της ξενιτιάς και δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στον τομέα των επιχειρήσεων εστίασης. Από τα πρώτα χρόνια της μετανάστευσής του βρέθηκε κοντά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στην Ι. Μητρόπολη του Πίττσμπουργκ και θήτευσε ως μέλος και μονωδός της Βυζαντινού Χορού της Μητρόπολης.

Το 2002 συνεργάζεται με την Αμερικανική Εταιρεία Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) στο πλαίσιο του προγράμματος Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πίττσμπουργκ (Τμήμα Ρωσικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών) και συμμετέχει στο προεδρείο των Παγκόσμιων Συνεδρίων «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός», που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα (Δήμος Παιανίας) υπό την Αιγίδα του Ελληνικού κράτους και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υπήρξε Μέλος της ΑΧΕΠΑ, του Αμερικανο-Ελληνικού Ιδρύματος Δυτικής Πεννσυλβάνια (AHFWP) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος και συνεργάσθηκε στη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών με τον χοράρχη-οφικιούχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γιώργο Χατζηχρόνογλου.

Με τον Χορό της Μητρόπολης του Πίττσμπουργκ συμμετέσχε σε δύο ψηφιακούς δίσκους (Ύμνοι της Πεντηκοστής και Ύμνοι της Μεταμορφώσεως) καθώς και στο DVD “Παναγία Παμμακάριστος-Αφιέρωμα στους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Πόλης”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.