Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Σεργκέι Χορούζι, ο οποίος ήταν Ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών και Καθηγητής Ινστιτούτου Φιλοσοφίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο Χορούζι ήταν μέλος της ένωσης Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής (DMOPC – Digital Media and Orthodox Pastoral Care).

Ο Σεργκέι Χορούζι ήταν θεωρητικός φυσικός, μαθηματικός, φιλόσοφος, θεολόγος και μεταφραστής.

Ο Σεργκέι Χορούζι γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1941, στην πόλη Σκόπιν της Ριαζάν, αποφοίτησε από την Σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ και έγινε γνωστός επιστήμονας σε διάφορους τομείς της επιστήμης. Όντας ακαδημαϊκός και πρωτοβάθμιος καθηγητής φυσικής και μαθηματικών, έγινε και καθηγητής φιλοσοφίας.

Μελετούσε την χριστιανική μυστική συνείδηση και ασχολούνταν με εμπεριστατωμένες μελέτες των αρχαίων θρησκευτικών πρακτικών. Ανάμεσα στα συγγράμματά του είναι δεκάδες επιστημονικές μελέτες, άρθρα και βιβλία, όπως π.χ. «Παρατηρήσεις στην ρωσική πνευματική παράδοση», «Λύκνο του Διογένη.

Κριτική αναδρομή στην ευρωπαϊκή ανθρωπολογία», ενώ έγινε ευρέως γνωστός ως μεταφραστής του έργου του Τζέιμς Τζόυς «Οδυσσέας». Ο Σεργκέι Χορούζι ήταν μέλος της Συνοδικής Θεολογικής επιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχει εκδώσει τα έργα των φιλοσόφων Πάβελ Φλορένσκι, Σεργκέι Μπουλγκάκοφ και άλλων, ως πρόεδρος της Επιτροπής για την διάδοση της φιλοφοσικής κληρονομιάς του Π. Φλορένσκι, του Λ. Καρσάβιν και του Α. Λσεφ έχει συμβάλει στην έκδοση του πλούσιου έργου τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.