Ο Γιώργος Αρώνης γεννήθηκε στην Καλλιθέα. Ήταν αυτοδημιούργητος και διακρίνονταν για τον ισχυρό του χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα ήταν ήπιων και χαμηλών τόνων και ξεχώριζε για την εργατικότητά και την προσήνεια με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους που εργάζονταν μαζί του.

Ο Γιώργος Αρώνης υπήρξε μεταξύ των πιο γνωστών στελεχών της τραπεζικής αγοράς
Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 64 ετών, στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν, ο τραπεζίτης και νυν πρόεδρος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Γιώργος Αρώνης.

Ο Γιώργος Αρώνης γεννήθηκε στην Καλλιθέα. Ήταν αυτοδημιούργητος και διακρίνονταν για τον ισχυρό του χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα ήταν ήπιων και χαμηλών τόνων και ξεχώριζε για την εργατικότητά και την προσήνεια με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους που εργάζονταν μαζί του.

Ο Γιώργος Αρώνης άφησε το δικό του στίγμα στον τραπεζικό κλάδο όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετώντας σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης του ανώτατου managment ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα εργαζόμενος στην Αθήνα για λογαριασμό της Ολλανδική τράπεζας ABN Amro Bank. Εξελίχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία δημιουργώντας ισχυρές εμπορικές σχέσεις της τράπεζας στον τομέα των λιανικών πωλήσεων. Το πλούσιο έργο του αναγνωρίστηκε γρήγορα και δεν άργησε να αναλάβει τη διεύθυνση του τομέα της κατανατωλικής πίστης της τράπεζας, φτάνοντας μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή καταναλωτικής πίστης.

Το 1999, έκανε το άλμα και πέρασε στο δυναμικό των ελληνικών τραπεζών καθώς εντάχθηκε στο managment της Εθνικής Τράπεζας. Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες και τα προσόντα του τον οδήγησαν το 2002 στη θέση του γενικού διευθυντή της λιανικής τραπεζικής.

Ωστόσο ο Γιώργος Αρώνης το 2004 πήρε νέα μεταγραφή αυτή τη φορά για την Alpha Bank με την οποία και συνέδεσε την επαγγελματική του καριέρα. Υπήρξε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank όπου και πάλι ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την ευθύνη της λιανικής τραπεζικής. Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και στην Alpha Bank όπου σύντομα ανέλαβε καθήκοντα ενταταλμένου γενικού διευθυντή και από το 2008 ήταν ένας από τους τέσσερις γενικούς διευθυντές της τράπεζας.

Το 2017 η τράπεζα αναγνωρίζοντας την προσφορά και τις ικανότητές του τον προήγαγε στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου όπου είχε υπό την επίβλεψή του τους τομείς της λιανικής τραπεζικής. του δικτύου καταστημάτων και των θυγατρικών της Alpha Bank στο εξωτερικό. Το 2018 ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη.

Το καλοκαίρι του 2020 ολοκλήρωσε τον επιτυχημένο του κύκλο στο τραπεζικό σύστημα και συνέχισε την καριέρα του στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τον θάνατό του.

Η είδηση του θανάτου του εξαπλώθηκε γρήγορα στην επιχειρηματική αγορά καθώς ο εκλιπών ήταν προσωπικότητα που διατηρούσε λόγω της θητείας του στις τράπεζες προσωπικές γνωριμίες με όλους σχεδόν τους μεγάλους επιχειρηματίες και όχι μόνο ενώ έχαιρε μεγάλης εκτίμησης λόγω του ιδιαίτερα συμπαθούς χαρακτήρα του, της απλότητας και της ευθύτητας που τον χαρακτήριζε στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Παρά την άνοδο στις ανώτατες θέσεις του τραπεζικού συστήματος παρέμεινε σε όλη του τη ζωή απλός, φιλικός και προσιτός σε όλους τους ανθρώπους που γνώριζε και συναναστρεφόταν ανεξαρτήτως της οικονομικής και κοινωνικής θέσης που είχαν.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική και έπαιζε κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα. Μία συνήθεια που τήρησε για δεκαετίες και μέχρι το τέλος της ζωής του και όσο του επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του ήταν να πηγαίνει κάθε Πέμπτη σε συγκεκρτιμένη ταβέρνα της Καλλιθέας όπου με φίλους του που συγκροτούσαν αυτοσχέδια ερασιτεχνική κομπανία έπαιζε μουσική για την ψυχαγωγία της παρέας του αλλά και των θαμώνων.

Είναι βέβαιο ότι ο Γ. Αρώνης δεν θα λείψει μόνο στις δύο κόρες του, στα εγγόνια του και στη σύντροφό του αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.