ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Έφυγε από τη ζωή στα 61 του χρόνια ο Αιδεσιμότατος Απόστολος Πάνος (Παναγόπουλος).

Είχε υπηρετήσει σε πολλές κοινότητες με τελευταία την ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ιερσέη. Πρόσφατα, είχε πάρει σύνταξη λόγω αναπηρίας καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του η οποία και τελικά τον πρόδωσε.

Γεννημένος στο Σικάγο, ο πατέρας Απόστολος είχε καταγωγή από το Λεβίδι Αρκαδίας.

Ο επίσκοπος Σικάγου Ιάκωβος τον είχε επιλέξει μαζί με άλλους νέους να σπουδάσει στο Hellenic College και όταν επιλέχθηκε για την Εκκλησία πήγε στη Θεολογική Σχολή.

Εκτός από την προσφορά του στην Εκκλησία είχε διατελέσει μέλος της διοίκησης του Συλλόγου «Γέρος του Μωρέα» καθώς και της Ανατολικής Περιφέρειας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Επίσης, είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος στο Σύλλογο Αρκάδων Νέας Ιερσέης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

«Ο πάτερ Απόστολος ήταν ένας άνθρωπος έξω καρδιά. Έλεγε τα πράγματα έξω από τα δόντια και όταν έκανε λάθος το παραδεχόταν. Ενόχλησε κάποιους ιεράρχες και ενοχλήθηκε γιατί ήταν προοδευτικός, ρηξικέλευθος και ασυμβίβαστος. Ποτέ δεν δέχθηκε να βάλει νερό στο κρασί του σε ό,τι αφορούσε την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την αγωνιστική του διάθεση και το πάθος του για τον συνάνθρωπο και για κάθε τι το ελληνικό. ‘Τιμωρήθηκε’ με το να τον στέλνουν από τη μια μικρή κοινότητα στην άλλη και εξ όσων γνωρίζω υπέμεινε στωικά τις αδικίες και στο τέλος προδόθηκε από την καρδιά του και όχι μόνο», είπε στον «Ε.Κ.» ο Δημήτρης Φίλιος από τον Σύλλογο Αρκάδων Νέας Υόρκης.

Ο πάτερ Απόστολος ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Οδηγούσε μηχανή μεγάλου κυβισμού, ήταν κοντά στη νεολαία και ήταν λάτρης των Ελληνικών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.