H συμπόρευση της ιστορίας με την τέχνη αποτελεί ένα φαινόμενο διαχρονικό. Την επέτειο ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος για την πατρίδα μας, λοιπόν, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, επέλεξε η διακεκριμένη εικαστικός Καρολίνα Ροβύθη για να μοιραστεί με το κοινό ένα μοναδικό ταξίδι που οδήγησε τα βήματά της στον Όλυμπο, για να υψώσει μια τεράστια ελληνική σημαία που η ίδια φιλοτέχνησε μέσα στη φύση. στο πλαίσιο της παρουσίασης του λευκώματός της με τίτλο «All You Need is Greece» .

Με το ελληνικό στοιχείο και χρώμα να διαπερνούν έντονα τα έργα της η διεθνούς φήμης conceptual artist ξεκίνησε για μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με προορισμό την υψηλότερη κορυφή της χώρας, τον μυθικό Όλυμπο, και στόχο να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα: ότι η δύναμη είναι μέσα μας και αυτή μας τη δίνει η Ελλάδα!

«Εδώ θα βιώσεις το Ελληνικό πνεύμα, αυτό που πάλλεται μέσα στην καρδιά, το Πανελεύθερο! Εκείνο που σε ανεβάζει στην πιο ψηλή κορυφή και πραγματοποιείς το ακατόρθωτο. Εκείνο που γεννάει την Ελλάδα μέσα σου» σημειώνει με νόημα η ίδια.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή βίωσε εμπειρίες πρωτόγνωρες. Η ανάβαση στα απόκρημνα μονοπάτια του Ολύμπου, οι διαδρομές με τα άγρια άλογα, η απόκοσμη ενέργεια που την τύλιγε όταν δημιουργούσε την ελληνική σημαία, η συνύπαρξη του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον αλλά και της παράδοσης με την σύγχρονη εικαστική δημιουργία, το κοινό πάθος της ομάδας των ανθρώπων που την συνόδευαν για την κατάκτηση ενός κοινού στόχου, έκαναν αυτό το ταξίδι μοναδικό.

Οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες και τα έντονα αυτά συναισθήματα που βίωσαν αποτυπώνονται γλαφυρά στο βίντεο που δημιούργησαν ο σκηνοθέτης Άρης Κατσιγιάννης και η Womb films, το οποίο κάνει την διαδικτυακή του πρεμιέρα σήμερα, ανήμερα της εθνικής μας επετείου.
Συντελεστές ταινίας: Έλενα Δομαζάκη (Διεύθυνση Παραγωγής), Άρης Ζιωτόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας), Βασίλης Τσιρώνης (FVP Drone Operator), Τηλέμαχος Κατσιγιάννης (Μοντάζ), Christopher Nas (Σχεδιασμός ήχου), Kyle Preston (A historic reckoning)
(Μουσική) και Andrew Gordeev (Color grading).

Tο βιβλίο της Καρολίνας Ροβύθη με τίτλο «All You Need is Greece» εντυπωσίασε του Scorpions κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ελλάδα
Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο της Καρολίνας Ροβύθη με τίτλο «All You Need is Greece», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books, τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε μια ενέργεια που συντελεί στην προβολή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο όπως και στην υποψηφιότητα του Ολύμπου ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Κατερίνα Ροβύθη με την Άντζελα Γκερέκου
H Καρολίνα Ροβύθη γεννήθηκε στη Γερμανία και σπούδασε γραφιστική και διαφήμιση. Από το 2002 έχει εργαστεί ως δημιουργική διευθύντρια σε διαφημιστικές και εκδοτικές εταιρείες (Εκδόσεις Λυμπέρη, Εκδόσεις Λαμπράκη, Imako Media, Unlimited Creativity). Αυτό αποτέλεσε καθοριστική επιρροή στην καλλιτεχνική της έκφραση και εξέλιξη. Η πολυετής εμπειρία της στη δημιουργία κατά παραγγελία έργων και την εξεύρεση μοναδικών πρωτότυπων τρόπων να τα υλοποιήσει χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα συνέβαλε στην ανάπτυξη της ικανότητάς της να συνδυάζει την τέχνη με ιδέες, έννοιες και εικόνες. Ως παιδί της δεκαετίας του ’80, η τέχνη της είναι επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από την αισθητική εκείνης της εποχής, καθώς και τα στυλ και τα κινήματα της σύγχρονης τέχνης.
olympus_-rovithi_-_Alvertos
Η εικαστικός Κατερίνα Ροβύθη με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό
Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2002. Έχει επίσης συμμετάσχει σε δημόσια έργα τέχνης όπως το «Cowparade Athens» και «Hearts in Athens» ενώ έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει πολυάριθμα έργα τέχνης για λογαριασμό ιδιωτών και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.