Μια εβδοµάδα ακόµα έχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για να προχωρήσουν σε διορθώσεις σφαλµάτων µέσω διοικητικών πράξεων, προκειµένου µετά τους διοικητικούς ελέγχους να γίνει η πολυπόθητη πληρωµή µε συµπληρωµατικά ποσά τόσο επί της ενιαίας όσο και επί των προγραµµάτων. Στόχος των αρµοδίων, η πίστωση αυτή να γίνει πριν το τέλος του µήνα, ωστόσο η δεκαπενθήµερη παράταση που δόθηκε στους παραγωγούς για διορθώσεις αναµένεται να πάει πίσω την όλη διαδικασία.

∆ιοικητικές πράξεις από παραγωγούς µέχρι 15 Φεβρουαρίου

Όσον αφορά τις διορθώσεις προφανών σφαλµάτων για τις αιτήσεις του έτους 2020, µέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, εκτός της ενιαίας αφορά και τα προγράµµατα, µε την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ να αναφέρει σχετικά:

Κοµφούζιο: Στην παράγραφο 3.2.3. του κεφαλαίου ΙΙ προτίθεται τελευταίο εδάφιο: «Κατά παρέκκλιση για τους (ενταγµένους) παραγωγούς για τους οποίους σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΟΠΣΑΑ υπάρχει ενεργό Τεχνικό ∆ελτίο για το έτος 2020 (3η πρόσκληση), επιτρέπεται σε επίπεδο αίτησης και αγροτεµαχίου η προσθήκη παράλληλης δράσης 10.1.08 και µετά την πρώτη πληρωµή του Μέτρου».

Νιτρορύπανση:

Στην παράγραφο 3.4.1 του κεφαλαίου ΙΙ προτίθεται «4. Αρδευόµενο, Τύπος Ενέργειας (Χρήση Νερού, Κωδικός ΤΟΕΒ) όταν ο παραγωγός έχει ενταχθεί στο Μ10.1.04. Η έγκριση γίνεται κατόπιν ελέγχου (π.χ άδεια γεώτρησης) στα ήδη υποβληθέντα έγγραφα».

Στο σηµείο 10 της παραγράφου 3.4.2 του κεφαλαίου ΙΙ προστίθεται «ή εφόσον δεν µπορεί να αξιολογηθεί ο παραγωγός για την τήρηση δεσµεύσεων πρασινίσµατος σε περίπτωση που δεν συµµετέχουν στις δράσεις Αγροτικής Ανάπτυξης Μ8.1-Μ10-Μ11».

Στην παράγραφο 3.4.2 του κεφαλαίου ΙΙ προτίθεται «12. Για µεταβολή ένδειξης Ξηρικό/Ποτιστικό όταν ένα ΑΦΜ έχει ενταχθεί στο Μ10.1.04. Η έγκριση θα πραγµατοποιείται κατόπιν ελέγχου όταν η δηλωθείσα καλλιέργεια είναι ξηρική/ποτιστική (π.χ χειµερινά σιτηρά)».

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες και Ενίσχυση µικρών εκµεταλλεύσεων: Στο σηµείο 2 της παραγράφου 4.8.6 του κεφαλαίου ΙΙ προτίθεται «Κατά παρέκκλιση επιτρέπεται η υποβολή αιτήµατος διοικητικής πράξης για προσθήκη επίσπορης για δικαιούχους των υποµέτρων 4.1 και 6.1 και 6.3 σε αγροτεµάχια που δεν είχε εξ αρχής δηλωθεί επίσπορη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.