Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ Ευσέβιος , την Τετάρτη 2.1.2019 και ώρα 6 μ.μ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέως , ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτική Πίτα της Ιεράς Μητροπολεώς μας. Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του κ. Γ. Αγγελινάρα , έψαλε επίκαιρους ύμνους και κάλαντα. Στη συνέχεια προέβη στον κατ ‘έτος καθιερωμένο πλέον πνευματικό και ποιμαντικό απολογισμό των πράξεων, ενεργειών και δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως μας για το παρελθόν έτος 2018.

Αναφέρθηκε δε στη λειτουργική , λατρευτική και κηρυκτική παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως μας (το θείο Κήρυγμα, την ιερά Κατήχηση, τις λοιπές πνευματικές δραστηριότητες σχετιζόμενες με την διδασκαλία και την ερμηνεία του λόγου του Θεού ,όπως ο αντιαιρετικός αγώνας , οι Σχολές Γονέων ,οι Κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής , το περιοδικό «Μεταμόρφωσις» ο Ρ/Σ «Ακριτικοί αντίλαλοι» , οι Εκδόσεις κ.α).

Στις δραστηριότητες σχετικώς με την νεότητα (τα Κατηχητικά Σχολεία, την Εκκλησιαστική Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, τις Νεανικές Συντροφιές ,τις λατρευτικές ευκαιρίες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων, την Φοιτητική Εκκλησιαστική Δράση στη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, τις επισκέψεις στα σχολεία και διάλογο των νέων με τον Επίσκοπο τους, τις κατασκηνώσεις στον Κότσικα, τα Φροντιστηριακά μαθήματα κλπ.

Στη φιλανθρωπική διακονία της εμπράκτου αγάπης προς τους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας , που ζητούν βοήθεια, αγάπη και υλική ενίσχυση, η οποία παρεσχέθη και παρέχεται πλουσιοπάροχα προς κάθε κατεύθυνση ( στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο « Ευγηρίας Πρόνοια» Καρλοβάσου, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο « Αγάπη» και την Ιματιοθήκη , ως επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδαστών , ως βοηθήματα ιεροσπουδαστών, ανέργων οικογενειαρχών και ορφανών, ως προσφορά φαρμάκων κ.α.

Στη συνέχεια έκαμε αναφορά για την συνεχή προσπάθεια ανακαίνισης των Ιερών Ναών και των Μονών , αλλά και στην προσφορά του Κέντρου εκκλησιαστικών , ιστορικών και πολιτισμικών Μελετών , ευχαρίστησε δε τον Διευθυντή του καθηγητή κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη .

Επίσης ανεφέρθη στην ποιμαντική αγωνία του προς αντιμετώπιση των προβλημάτων εκ της αθρόας ελεύσεως εις την Σάμο χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και τις παρεμβάσεις προς την πολιτεία δια την επίλυσίν των , εξέφρασε δε την αντίθεση του εις τον επιχειρούμενον κατακερματισμό της κοινωνικής συνοχής του νησιού.

Ολοκλήρωσε τον λόγο του απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους, άρχοντες και πιστό λαό, ευχόμενος αισιόδοξη και ευλογημένη πορεία για το 2019.

Είπε χαρακτηριστηκά :

« Ας ευχαριστήσουμε τον άγιο Θεό για τις ευλογίες Του.

Ας μείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στον αγώνα μας για την επικράτηση του καλού και ας μην αφήσουμε να μας επηρεάσουν οι φωνές εκείνων που θέλουν και επιδιώκουν να βγάλουν τον Χριστό και την πίστη από την ζωή μας.

Να μείνουμε εδραίοι στην πίστη μας , σταθεροί στην φιλοπατρία και την ιδιοπροσωπεία μας και ας αφήσουμε να χυθεί άπλετο φως της Χάριτος του Θεού στις ψυχές μας».

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.