Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ξεκίνησε η 4η και τελευταία περίοδος για το έτος 2023 της Κατασκηνώσεως στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Η πανέμορφη Κατασκήνωση πλημμύρισε από τις νεανικές φωνές των κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις Ενοριακές Νεανικές Συνάξεις των 40 Ενοριών της Μητροπόλεως.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της φιλοξενήθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 1000 παιδιά και νέοι από τους ευαίσθητους οικονομικά Δήμους της Μητροπόλεως (Νικαίας, Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου), με την αμέριστη υλική και πνευματική συμπαράσταση και καθοδήγηση του Μητροπολίτου κ. Αλεξίου.

Υπό τη σκέπη του Προστάτου της Κατασκηνώσεως Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και την ανύστακτη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, όλες οι κατασκηνωτικές περίοδοι λειτούργησαν εύρυθμα, με την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, των αρχηγών , των ομαδαρχών και των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως, που προσέφεραν και φέτος τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον δύσκολο και ευαίσθητο τομέα της Νεότητος.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος επισκεπτόταν τακτικά την Κατασκήνωση κατά τη διάρκεια των 4 περιόδων, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 κοντά στα κορίτσια της 4ης περιόδου, συμμετείχε στην πρωϊνή προσευχή, την έπαρση της Σημαίας και ευλόγησε την πρωϊνή τράπεζα.

Αφού καλωσόρισε τις κατασκηνώτριες, τους τόνισε ότι οι εμπειρίες που θα βιώσουν στην Κατασκήνωση κατά την παραμονή τους θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους. Πίστη προς τον Θεό, αγάπη στην πατρίδα, σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, στοργή στους αδυνάτους και τους γέροντες. Ακολούθως τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου προκατόχου του Μητροπολίτου Γεωργίου, ο οποίος εκοιμήθη την 9η Αυγούστου 1990.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε και συνεχάρη εγκαρδίως τους δωρητές και χορηγούς της Κατασκηνώσεως, όλους τους συντελεστές των 4 Περιόδων, και διένειμε στα παιδιά δώρα και γλυκίσματα, ενώ τα προσκάλεσε να μετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, όπου, επί τη συμπληρώσει 101, θα εορτασθεί η τιμή και μνήμη των Μαρτύρων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απευθείας από την Κρατική Τηλεόραση ΕΡΤ2.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.