ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως για την τηλεφωνική υποστήριξη της νέας Υπηρεσίας λειτουργούν και οι αριθμοί τηλεφώνων 2107457530, 2107457511, 2107457384.

Αρχικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία και μέχρι τις 17/12/2020. Εφόσον διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά τα επισυνάπτουν.

Εφόσον δεν διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά θα πρέπει μέχρι 28/2/2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση τις σχετικές βεβαιώσεις.

Ειδικότερα, από τους κληρονόμους ζητούνται τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς.
Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης (απαιτείται στην περίπτωση που δεν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη)
Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών.
Τα παραπάνω πιστοποιητικά μπορούν να εκδοθούν μέσω του gov.gr, ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Η διαδικασία να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία – Ποια είναι τα βήματα
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τα αναδρομικά κληρονόμων, με τη διαδικασία να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία.

Έτσι, οι κληρονόμοι των συνταξιούχων που απεβίωσαν και είχαν μειώσεις στην κύρια σύνταξη τους – το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και τον Μάιο του 2016 – μπορούν στο εξής να υποβάλλουν μέσω της ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ τα σχετικά στοιχεία και πιστοποιητικά για τις επιστροφές που δικαιούνται.

Τα βήματα

Για τους ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους ενώ οι ενήλικοι δικαιούχοι την υποβάλλουν οι ίδιοι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.