Λόγω του ότι ο e-ΕΦΚΑ πραγματοποιεί διασταυρώσεις στοιχείων για την καταβολή του Δωρόσημου εκτιμάται ότι η 21η Δεκεμβρίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία καταβολής του.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ θα προχωρήσει στην πληρωμή του Δωροσήμου Χριστουγέννων 2020 με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού. Να σημειωθεί ότι η καταβολή θα γίνει μόνο μέσω τραπεζών λόγω εφαρμογής του Π.Δ. 8/2019 (Οργανισμός ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται η λειτουργία Τμημάτων Οικονομικού στις Τοπικές Διευθύνσεις ΕΦΚΑ. Οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται και για την καταβολή αδειοδωροσήμου (Εγκ. τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ 11/2011).

Για την καταβολή δωροσήμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε νέος λογαριασμός καταθέσεων, είτε οποιοσδήποτε υπάρχων σε μία από τις Τράπεζες που δραστηροποιούνται στη χώρα αρκεί ο δικαιούχος να είναι ο πρώτος δικαιούχος.

Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί για την καταβολή δωροσήμου, καταχωρούνται στο Μητρώο που τηρείται στον ΕΦΚΑ για κάθε ασφαλισμένο.Σε περίπτωση που μετά την ένταξή στο νέο σύστημα πληρωμής δωροσήμου, κάποιος δικαιούχος επιθυμεί να αλλάξει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού ή της διεύθυνσης κατοικίας του, θα ακολουθήσει τη διαδικασία μεταβολής στοιχείων Μητρώου (προσέλευση σε οποιοδήποτε Υποκ/μα Μισθωτών ΕΦΚΑ).Σε οποιαδήποτε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ο δικαιούχος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του.

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Με 50 ένσημα στους εργαζόμενους εποχικών επιχειρήσεων

Όλοι οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ με τα μισά ένσημα απ’ ότι συνήθως
Με μόνο 50 ένσημα θα μπορούν να λάβουν το φετινό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι, όπως ορίζει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία έρχεται στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη ρύθμιση υπάρχει ήδη από τον Σεπτέμβριο για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Με τη νέα ρύθμιση, όμως, που έρχεται στη Βουλή καλύπτονται επιπλέον 10.000 εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα εργαζόμενοι σε ελαιοτριβεία, σε κονσερβοποιίες, σε χιονοδρομικά κέντρα και γενικότερα σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με αιχμή για κάποιους μήνες του χρόνου.

Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούν με 50 ένσημα και όχι με 100, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, να λάβουν από τον ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας. Δηλαδή να πάρουν 400 ευρώ για 3 μήνες και 5 ημέρες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.