ΕΦΚΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ: Ανατροπή έφερε η απόφαση του ΣτΕ για το ΕΦΚΑ και πλέον υπάρχει δυνατότητα για λίγες ημέρες οι συνταξιούχοι να καταθέσουν αίτηση αναδρομικών. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση, καλούνται να επισπεύσουν τη διαδικασία, καθώς μετά τη δημοσίευσή της δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά.

ΕΦΚΑ αίτηση αναδρομικών – Βήμα προς βήμα

Για να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για αίτηση αναδρομικών θα μεταφερθείτε και πάλι στην εφαρμογή, όπου θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ σας. Εφόσον αυτοί ανταποκρίνονται σε ασφαλισμένο του ΕΦΚΑ, η είσοδος θα σας επιτραπεί.

Τα στοιχεία σας έχουν ήδη συμπληρωθεί αυτόματα και αντλούνται από το Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ.

Εφόσον ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (ή Διαβατηρίου) σας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου και email) έχουν μεταβληθεί, μπορείτε να τα αλλάξετε και να υποβάλετε την αίτηση με τα στοιχεία που επιθυμείτε.

Για να υποβληθεί η αίτηση αναδρομικών ΕΦΚΑ, θα πρέπει να συμπληρώσετε την Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΦΚΑ, στην οποία απευθύνετε την αίτησή σας, καθώς και τον Αριθμό Μητρώου σας σε αυτήν.

Μετά τη διαδικασία αυτή, η εφαρμογή έχει αναγνωρίσει τους αριθμούς μητρώου σας στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ και βρίσκονται σε λίστα επιλογής που συνοδεύει την λίστα επιλογής με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΕΦΚΑ αίτηση αναδρομικών

Αναδρομικά ενστόλων: Το ΣτΕ ανατρέπει τους σχεδιασμούς

 

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.