ΕΦΚΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ: Ολοκληρώθηκε χθες εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 η οποία αφορά μη μισθωτούς με παράλληλη άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα αναρτηθούν στους ατομικούς λογαριασμούς 250.000 ασφαλισμένων που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία οι σχετικές πληροφορίες. Ο ΕΦΚΑ προβλέπει δύο τρόπους εξόφλησης: εφάπαξ ή σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη έως τις 31.5.2019 και η τελευταία δόση έως τις 28.9.2019.

ΕΦΚΑ αίτηση αναδρομικών – Πως κάνουμε αίτηση

Έρχονται αναδρο­μικά στις συντάξεις που φτάνουν ως και 4.440 ευρώ το χρόνο και κατο­χυρώνονται είτε με νέες ηλεκτρο­νικές αιτήσεις είτε και με διόρθωση αυτών που έχουν ήδη κάνει εκατο­ντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι για τις επιστροφές των νόμων 4051 και 4093.

Αυτοί που έχουν υποβάλει αίτηση αναδρομικών στον ΕΦΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο κείμενο της αίτησής τους και να το διορθώσουν συμπληρώνοντας ότι ζητούν άμεσα τη διακοπή της ΕΑΣ και την επιστροφή των αναδρομι­κών τους από 9/2/2017.

Αυτοί που είναι από το Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΝΑΤ και άλλων φορέων έχουν 1.400 ευρώ μικτά από μία κύρια σύνταξη ή από περισσότερες κύριες συντάξεις πρέπει να κάνουν αίτηση στον ΕΦΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ταμείου.

Στην αίτηση να πρέπει να γραφτεί ότι ΄΄ζητώ να δια­κοπεί άμεσα η κράτηση ΕΑΣ που επιβάλλεται στο μικτό ποσό κύριας ή κυρίων συντάξεων που λαμβάνω, γιατί είναι αντισυνταγματική με την απόφαση 244/2017 του Ελεγκτικού Συ­νεδρίου.΄΄

Όσοι κάνουν αίτηση κατοχυρώνουν το δικαίωμα αναδρομικών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Όσοι υπέβαλαν αιτή­σεις από τον Φεβρουάριο του 2017 αξιώνουν όλα τα αναδρομικά, γιατί αργά ή γρήγορα θα επιστραφούν, όπως συνέβη και με τις εισφορές ασθενείας και όπως συνέβη με τα αναδρομικά που πήραν στις επικουρικές συντάξεις.

ΕΜΥ Καιρός: Έκτακτο δελτίο για σήμερα 29 Νοεμβρίου – γιορτή Αγίου Φιλούμενου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.