Ο νέος Ποιμενάρχης της Μητροπολιτικής Επαρχίας Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος κόσμησε με την ευγενική παρουσία και τον φωτισμένο του λόγο τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Από τα έδρανα του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την πρόσκληση του οποίου αποδέχθηκε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ενστάλαξε μηνύματα ενότητας και συνδημιουργίας προς τους αυτοδιοικητικούς λειτουργούς και ευχήθηκε οι δραστηριότητές τους στις θέσεις που υπηρετούν να στέφονται από επιτυχία και ευλογία Θεού.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης εξάροντας την πραότητα του χαρακτήρα του και την καλοσύνη με την οποία περιβάλλει το εκκλησίασμα.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης προσδέχθηκε την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου με αισθήματα ειλικρινούς χαράς και εκτίμησης τα οποία όπως σημείωσε απορρέουν από την ποιμαντορική και κοινωνική του αποστολή, από την θεολογική του κατάρτιση και την πλατιά απήχηση που έχει ο λόγος του στην κοινωνία.

Επικοινωνεί με λόγο αγάπης, ειρήνης και νουθεσίας προς τους πιστούς, ως στοργικός Πατέρας και Ποιμένας ο επικεφαλής της Μητροπόλεώς μας και μέσα σε ελάχιστους μήνες έχει κερδίσει την αμέριστη συμπάθεια του κλήρου και όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας ενώ προσέθεσε ότι τον διακρίνει η διάθεσή του να οικοδομήσει σε πιο γερά θεμέλια μια κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης, να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη νέα γενιά και να κρατήσει ενωμένο το σκάφος της Ορθοδοξίας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι η θεσμική σχέση Δήμου Κιλκίς και Ιεράς Μητροπόλεως στηρίζεται στο σεβασμό των διακριτών τους ρόλων και στην συνεργασία, τα πρώτα δείγματα της οποίας έχουν φανεί και είναι πολύ θετικά, με υπόμνηση στις κοινές τους συμπράξεις στην ενίσχυση των συσσιτίων των μητροπολιτικών ενοριών τις περιόδους των γιορτών και στον εν εξελίξει μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής και δοκιμίου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Κάνοντας επίκληση στη σοφία και στην εσωτερική γαλήνη την οποία αποπνέει ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι ο Δήμος Κιλκίς και το ποίμνιο της Εκκλησίας έχουν ανάγκη από την σκέπη του και ότι βαθιά επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να συμπορευθούν με την Μητρόπολη στην οδό της ομοψυχίας και με το παράδειγμα ζωής τους να προσπαθήσουν να εμπνεύσουν, να φανούν χρήσιμοι στους πολίτες και να φτιάξουν έργα ωφέλιμα για τον τόπο.

Ευπροσήγορος και προσηνής, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου για την ιδιαίτερη τιμή και τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν επισημαίνοντας ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται σε έναν τόπο με φιλοπρόοδους πολίτες, που ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον του τόπου τους, για έναν καλύτερο προσδιορισμό του ζην και του φέρονται με ευγένεια και αγάπη κατά ανάλογο τρόπο με την εγκάρδια φιλοξενία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εδραία βάση της ποιμαντορικής μου διακονίας είναι η προσευχή ώστε κάθε έργο που γίνεται να είναι για το καλό όλων μας. Ο κ. Βαρθολομαίος μίλησε για τη δύναμη της προσευχής και της συμφιλίωσης ως συστατικά στοιχεία θεμελίωσης της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων ενώ δήλωσε ταπεινά παρών στην αγάπη τους και στις ανάγκες τους.

Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε οποιοδήποτε αίτημά σας τόνισε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους ώστε μαζί να συνδημιουργήσουμε και να συνυπάρξουμε σε κλίμα συναλληλίας και ειρήνης.

Δήμος και Μητρόπολη συμπορεύονται μαζί στον κοινό καλό αγώνα για την πρόοδο του τόπου μας ενώ σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την ενεργή κινητοποίηση όλων των φορέων στην υπόθεση ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς, συμπεριλαμβανόμενης και της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέφερε με εξομολογητική διάθεση ότι νιώθει αυτό το βάρος της αποστολής του.

Ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως Κιλκισίου επανέλαβε τις ευχαριστίες του στο σώμα, με ευχές για καλά αποτελέσματα στη συνεδρίασης που επακολούθησε.

Την ευλογητική επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς χαιρέτησαν με τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ”Κιλκίς – Δήμος Αξιών” Κωνσταντίνος Ζώτος, ”Ενωτική Δύναμη Κιλκίς” Χριστόφορος Πιπερίδης, ”Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη” Ελένη Αναστασιάδου, ”Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς” Γιάννης Φαχουρίδης και ”Κιλκίς – Μαζί Μπορούμε” Αναστάσιος Καζαντζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Βαφειάδης και Αθανάσιος Γραμματικόπουλος.

Στον κ. Βαρθολομαίο προσφέρθηκε από το Δήμαρχο Κιλκίς ένα ενθύμημα του Δήμου για την πρώτη επίσημη συνάντησή του με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.