Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα » έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία:

«Κουλουράκια με μούστο» με την επωνυμία ΜΙΤΖΕΛΑ των 400 gr, με ημερομηνία λήξης 22.05.2022, που παράγεται από την επιχείρηση ΚΑΟΥΝΑΣ Α.Ε., με έδρα την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Κορυφώνονται σχεδόν παράλληλα αφενός το πέμπτο κύμα της πανδημίας που προκαλεί η παραλλαγή «Όμικρον» και αφετέρου η κυβερνητική προετοιμασία για τις συνέπειές του, προκειμένου αυτό να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την καθημερινότητα των πολιτών. Με το ποσοστό εμφάνισης της «Όμικρον» στα χθεσινά δείγματα να έχει ξεπεράσει το 90%, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο χρόνος δεν αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος για την κυβέρνηση αλλά μάλλον το αντίθετο, καθώς αυτή καλείται να διασφαλίσει, μέσα σε λίγο χρόνο, τόσο την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, όσο και της πραγματικής οικονομίας, με αισθητά λιγότερους ανθρώπινους πόρους, λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό.

Υπό αυτό το πρίσμα, υπ’ ατμόν βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τα περισσότερα Υπουργεία, προκειμένου να καταρτίσουν «έκτακτα πλάνα» δράσης τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, καθώς ο πρώτος μήνας του 2022 καθίσταται -εκ των πραγμάτων- ο μήνας επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον» και στην Ελλάδα. Ένα πρώτο ορόσημο για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος αποτελεί η επαναλειτουργία των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, μολονότι ως απόλυτη προτεραιότητα προκρίνεται η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ, όπου «χρειάζονται όλοι αυτή τη στιγμή», όπως τόνισε χθες η κ. Γκάγκα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.