Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα για την 24η επέτειο από ενθρονίσεώς του, με την εξής επιστολή.

«Σας συγχαίρω θερμά για την 24η επέτειο ενθρόνισής σας.

Για πολλά χρόνια εργάζεστε με ανιδιοτέλεια στον τομέα της υψηλής και υπεύθυνης διακονίας που σας έχει ανατεθεί, παλεύοντας με τις δυνάμεις σας για την εγκαθίδρυση της Ορθοδοξίας στην Πολωνία, κηρύττοντας το ευαγγέλιο του Χριστού και την αγάπη Του για εμάς τους ανθρώπους λόγω και έργω.

Η ζωή της Μακαριότητάς σας, εξ ολοκλήρου αφοσιωμένη στον Κύριο, και η βαθιά προσωπική σας ευσέβεια, σας έχουν κάνει πρότυπο για τους πιστούς (Α’ Τιμ. 4:12), ενώ με τη σταθερή προσκόλλησή σας στους ιερούς κανόνες έχετε κερδίσει μια ιδιαίτερη θέση μεταξύ των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Σε αυτή τη σημαντική και γιορτινή ημέρα για εσάς, προσεύχομαι για τη δική σας χαρά και ειρήνη εν τω πιστεύειν (Προς Ρωμ. 15:13 – Ὁ δὲ Θεὸς τῆς ἐλπίδος πληρώσαι ὑμᾶς πάσης χαρᾶς καὶ εἰρήνης ἐν τῷ πιστεύειν, εἰς τὸ περισσεύειν ὑμᾶς ἐν τῇ ἐλπίδι ἐν δυνάμει Πνεύματος Ἁγίου.), τη γεμάτη χάρη ενδυνάμωση της σωματικής σας δύναμης και την ανεξάντλητη βοήθεια του Θεού στα περαιτέρω πρωταρχικά σας έργα.

Με αδελφική αγάπη,

Χριστός Ανέστη

+Κύριλλος,
Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.