ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Θερμές ευχές έστειλε από την Αίγυπτο ο Μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ, Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες, με αφορμή τις ημέρες των εορτών.

Εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ευχές απέστειλε στον Πάπα Φραγκίσκο, τον Κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος και τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο Τζάστιν Ουέλμπι.

ΣχετικάΆρθρα

Βαρθολομαίος: Εξιτήριο από το Αμερικανικό Νοσοκομείο – Επιστροφή στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια
30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

Ευχές για ταχεία ανάρρωση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον Αλβανίας Αναστάσιο
26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

ΦΑΝΑΡΙ: Θετικός στον Κορωνοιό ο Πατριάρχης
24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

«Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους φίλους μου, τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος, τον Αρχιεπίσκοπο Τζάστιν Ουέλμπι, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α’, καθώς και σε όλους τους χριστιανούς σε όλον τον κόσμο με την ευκαιρία των Χριστουγέννων», έγραψε ο Ελ Τάγιεμπ στ μήνυμά του, στα αραβικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

«Προσεύχομαι ο Παντοδύναμος Θεός να συνεχίσει να μας ευλογεί με ειρήνη, αγάπη και αδελφότητα και να προφυλάσσει τον κόσμο από το μίσος και τον πόλεμο», δήλωσε ο επικεφαλής του κορυφαίου θεσμού των σουνιτών μουσουλμάνων στον κόσμο.

Σημειώνεται, ότι ο Μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ στηρίζει με αυτήν την κίνηση και γενικότερα με το έργο του την αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη χώρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.