Στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα που η αγία Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του ουράνιου προστάτη σας, Ιωάννη του Ερημίτη και Θαυματουργού της Ρίλας, έχετε την ονομαστική σας εορτή.

Εκ μέρους του Επισκοπικού Συμβουλίου, των κληρικών της επισκοπής, των εκπροσώπων των μοναστηριών και των εργαζομένων της Ιεράς Μητροπόλεως Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας, ευχόμαστε ειλικρινά ο Θεός να σας χαρίζει πνευματική και σωματική υγεία, μακροζωία, να σας προστατεύει και να σας δυναμώνει στη διακονία με την οποία μαρτυρείτε και διδάσκετε αδιάκοπα τον λόγο του Χριστού: «ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν· – Πάρτε τον ζυγό Μου επάνω σας και μάθετε από Εμένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ανάπαυση για τις ψυχές σας» (Κατά Ματθ. 11: 29-30).

Το ακούραστο έργο σας για τη βελτίωση της Αγίας Εκκλησίας στην επισκοπική επαρχία Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας, που σας εμπιστεύτηκε ο Θεός, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας, έτσι ώστε με εργασία και προσευχή, και κυρίως με την ευγενική βοήθεια του Θεού, να έχουμε πλήρη πειθαρχεία στα λόγια του Σωτήρα μας, Κυρίου Ιησού Χριστού: «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾿ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς. (Εγώ είμαι το φως του κόσμου. Αυτός που με ακολουθεί δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής» (Ιωάννης 8:12).

Εις πολλά έτη, Σεβασμιώτατε Επίσκοπε!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.