«Η Ρωσική Εκκλησία παρακολούθησε τα γεγονότα στο Μαυροβούνιο τις τελευταίες ημέρες με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, προσευχόμενη παράλληλα για την επικράτηση του ειρηνικού πνεύματος και τη διάδοση της χριστιανικής αγάπης στον αδελφό Ορθόδοξο λαό.

Με αποφασιστικότητα και χωρίς φόβο, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο αγαπημένος μας εν Κυρίω Αδελφός, και τώρα και εσείς, δείξατε εμπράκτως την πίστη σας στο λόγο του Χριστού: «Ο καλός ποιμένας δίνει τη ζωή του για τα πρόβατα» -ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· (Κατά Ιωάννην 10:11).

Καθ ‘όλη τη μακραίωνη ιστορία της, η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο πέρασε σημαντικές δοκιμασίες. Στις πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από πολέμους, θρησκευτικές συγκρούσεις και σκληρούς διωγμούς, διατήρησε τη σταθερότητα και την καθαρότητα της πίστης, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμή του Σωτήρα Χριστού. Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας άξιος διάδοχός των αγίων προκατόχων.

Εύχομαι προσευχόμενος ο Πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει πνευματική και σωματική δύναμη σε εσάς και όλο το ευσεβές ποίμνιό σας.

Ειρήνη και χαρά εν Χριστώ Ιησού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.