Κοντά στα στελέχη και στα 100 παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου της Β΄ Κατασκηνωτικής περιόδου Αγοριών ευρέθη το πρωί της Τρίτης 16 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στους όμορφους χώρους των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος για να τους απευθύνει τον πατρικό του λόγου και να συνομιλήσει μαζί τους.

Ο Ποιμενάρχης μας συνάντησε τα παιδιά στην τραπεζαρία και τους ανέπτυξε με απλό και καταληπτό τρόπο το θέμα, το οποίο έχει επιλεγεί για την φετινή κατασκηνωτική χρονιά και είναι : «Ο Μάρτυρας του Χριστού και της Πατρίδος Αθανάσιος Διάκος».

Μετά την ανάπτυξη του θέματος ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές προς τα παιδιά ώστε αυτές οι λίγες μέρες στην κατασκήνωση να τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια της Αγάπης του Χριστού, τα οποία και θα τα συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή.

Τα προέτρεψε δε να έχουν την ελπίδα τους στον Κύριο και να ζουν κοντά στην Εκκλησία για να πετύχουν τους στόχους και με θάρρος να ομολογούν πάντοτε στην ζωή τους την πίστη τους στον Χριστό. Τους διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά, ότι η Ιερά Μητρόπολις μας θα είναι πάντοτε προστάτης και αρωγός τους σε ότι χρειαστούν στην ζωή τους και θα έχει την αγκαλιά της πάντοτε ανοικτή.

Για αρκετοί ώρα ο Σεβασμιώτατος και τα παιδιά είχαν μια πολύ ευχάριστη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στο τέλος της οποίας οι κατασκηνωτές τραγούδησαν όμορφα παραδοσιακά κομμάτια στον Ποιμενάρχη μας με την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Συνεχάρη επίσης τον επί έκτη συνεχή χρονιά αρχηγό κ. Χρήστο Βάρσο, Στρατιωτικό και Θεολόγο, καθώς και όλα τα στελέχη για την ομαλή και ιδιαιτέρως ωφέλιμη για τα παιδιά ζωή της κατασκήνωσης, καθώς και για τον χρόνο που διαθέτουν τα στελέχη για να προσφέρουν την διακονία τους στα παιδιά της Μητροπόλεως μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε πρωί τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και έτσι τα παιδιά εκτός από το παιχνίδι και την διασκέδαση συμμετέχουν ενεργά και στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας διένειμε στον αρχηγό, στα στελέχη και σε όλα τα παιδιά ως ευλογία από μία εικόνα, και από ένα ωφέλιμο πνευματικό βιβλίο, καθώς και από ένα καπέλο με το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως και την μορφή του Αετού της Ρούμελης Εθνοιερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου.

Ευχήθηκε δε σε όλους να έχουν την ευλογία του Θεού πάντοτε στην ζωή τους και καλό υπόλοιπο της περιόδου και του καλοκαιριού.
Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου έκλεισε με την αναμνηστική φωτογραφία και με την προτροπή του προς όλα τα παιδιά, να μην ξεχνούν ποτέ τις φιλίες που δημιουργούνται στην κατασκήνωση, διότι είναι ένας ισχυρός δεσμός αγάπης.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.