Εγγίζει το Άγιον δωδεκαήμερον καθ' ον η Εκκλησία μας τιμά την απαρχήν της σωτηρίας μας με τον εν φάτνη ανακλιθέντα Κύριον, την περιτομήν Αυτού, ήτις εγκαινίζει το νέον έτος και τα Άγια Θεοφάνεια, καθ' α σύσσωμος η Αγία Τριάς εφανερώθη τοις ανθρώποις.

Η ανθρωπότης χειμάζεται πανταχόθεν, κλυδωνιζομένη υπό της τύρβης του παραλογισμού, της αφροσύνης και της ματαιότητος. Ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται και αθώες ψυχές καλούνται να πληρώσουν έτι μίαν φοράν το δυσβάσταχτον τίμημα.
Μονάχο έρεισμα στην φαυλότητα και στην εκπεσούσα μας φύσιν φαντάζει και είναι βεβαίως η κιβωτός της σωτηρίας μας, η Υπερτέρα του Χριστού Εκκλησία, ήτις διαχρονικώς καλείται να επισυναγάγη το απολωλός και πλανηθέν πρόβατον.
Προσευχόμενος η φανερωθείσα Αγία Τριάς να φωτίζη και να ενισχύη πάντας υμάς, εύχομαι χρόνους ευδόκιμους, μακρότητα ημερών και το Θείον Φως να καταυγάζη τας ψυχάς υμών.

Ευχέτης προς Κύριον και λειτουργός Αυτού
Αθανάσιος Μισσός,
Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Υ.Σ. Το εορταστικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην Ιστοσελίδα www.askitikon.eu στην αριστερή στήλη, επίσης θα μοιραστεί και εντός του Ναού !

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.