Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στο παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου στο νοσοκομείο “Alexandrovska” τελέστηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου για την υγεία και τη θεραπεία όσων ασθενών δίνουν μάχη με τη νόσο COVID-19 αλλά και για το ιατρικό προσωπικό, τη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021.

Στο ιερό Ευχέλαιο προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τιβεριοπόλεως κ. Τύχων, Βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας. Κατά το μυστήριο συμμετείχαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της μητροπολιτικής επαρχίας της Σόφιας Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος και κληρικοί της Βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Τύχων, με τον εμπνευσμένο θείο λόγο του, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους:

“Στις ημέρες μας πρέπει να εμπιστευτούμε αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην επιστήμη και τη φροντίδα των ανθρώπων. Γι’ αυτό προσευχόμαστε σήμερα, εγκάρδια, να μας ελευθερώσει ο Θεός από την επιπολαιότητα, από την αυτοεξύψωση, που δεν έχει τη βάση του πουθενά αλλού πέρα από κάτι που κυκλοφορεί και διαβάζεται στο Διαδίκτυο. Η αλήθεια αποσιωπάται.

Αποδίδουμε έναν φόρο τιμής σε όσους στερήθηκαν τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να υπηρετήσουν τους ασθενείς του covid – 19, αφιερώνοντας ατελείωτες μέρες και ώρες”, είπε ο Επίσκοπος Τύχων και έχρισε όλους τους παρευρισκόμενους με το λάδι του ιερού ευχελαίου.

Να σημειωθεί ότι κάθε μήνα από το 2020, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο νοσοκομείο “Alexandrovska”, πραγματοποιείται ιερό Ευχέλαιο για την υποστήριξη των ασθενών με COVID-19, του προσωπικού, ιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και για τους συγγενείς τους, τους εθελοντές και όλους όσους συμβάλλουν στην μάχη κατά της πανδημίας.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.