Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας «Σαμοθράκης Φίλοι και Ομογενείς» για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος που επέδειξε σχετικά με την προσπάθεια αρμολογήσεως του κτίσματος του Ιερού Ναού της Χώρας Σαμοθράκης (προκειμένου να διασωθεί το μνημείο του Νησιού μας από την φθορά) και ευχαριστεί εξαιρετικά την πρωτεργάτιδα της πρωτοβουλίας κ. Αγγελική Δεληγιάννη-Γεωργάκα.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας επέφερε ελπίδες και χαρά σε όλους τους κατοίκους της Σαμοθράκης και σε όσους ευρίσκονται στην Θράκη, αλλά και σε όλους τους φίλους του Νησιού μας.

Για το λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη ενημερώνει ότι από το συνολικό έργο ολοκληρώθηκε ήδη η βόρεια όψη του Ναού και υπολοίπονται οι υπόλοιπες, κυρίως η κεκλιμένη δυτική όψη με την δυσκολία της προσβάσεως σ’ αυτήν.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού της Χώρας αποτελούμενο από τον π. Ματθαίο Λενούδια και μέλη τους κ.κ. Αικατερίνη Μπέρδου, Ευστράτιο Βραχιώλια, Σάββα Στεργίου και Αθανάσιο Τσουκαλέλη, το οποίο έχει, σύμφωνα με το Νόμο, την ευθύνη για την φροντίδα και τη διαχείριση όλων των εργασιών του Ναού, ήδη δημοσίευσε τον τραπεζικό λογαριασμό του Ιερού Ναού, όπου θα μπορούν να κατατίθενται οι οικονομικές προσφορές. Κάθε καταθέτης χρημάτων θα παραλαμβάνει επίσημη απόδειξη. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα δημοσιοποιεί κάθε μήνα τα ονόματα των δωρητών (ή αν δεν το επιθυμούν, τα αρχικά τους) και οπωσδήποτε τα ποσά που κατετέθησαν.

Ελπίζουμε με την ως άνω πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας «Σαμοθράκης Φίλοι και Ομογενείς», αλλά και κάθε παράλληλη αξιοποίηση της ακινήτου περιουσίας τόσο του Ναού, όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως στο Νησί, να ολοκληρώσουμε το σημαντικό αυτό έργο και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.