Ευχαριστήρια επιστολή εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας προς τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών. Με αφορμή τις αλλαγές στην Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, ο Διευθυντής του Σχολείου, Ιωάννης Ζαχαράκης απευθύνει έκκληση προς τον Σεβασμιώτατο η καλή διάθεση και η ζωηρή εφευρετικότητά του να καταφέρουν να βοηθήσουν την εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή να πορευθεί επιτυχώς στον δεύτερο αιώνα λειτουργίας της.

“Θα θέλαμε, πρωτίστως, να σημειώσουμε ότι μας χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός πως, με κάθε ευκαιρία και αφορμή που παρουσιάζεται μπροστά σας, εκφράζεσθε υποστηρικτικά για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας”, υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Παρακάτω η επιστολή:
Σεβασμιώτατε, ευλογείτε!

Θα θέλαμε, λήγοντος του τρέχοντος διδακτικού έτους, 2021-2022, να σας εκφράσουμε και διά της παρούσης τις ευχαριστίες μας για την ποικιλότροπη συμπαράστασή σας στο Σχολείο μας!

Έχουμε, πλέον, ενώπιον των οφθαλμών μας ολόκληρο το τελευταίο έτος λειτουργίας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας και μπορούμε να δούμε ολοκληρωμένη την εικόνα των σχετικών ενεργειών σας. Θα θέλαμε, πρωτίστως, να σημειώσουμε ότι μας χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός πως, με κάθε ευκαιρία και αφορμή που παρουσιάζεται μπροστά σας, εκφράζεσθε υποστηρικτικά για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

Πέραν αυτού, ενέργειές σας όπως η δωρεάν εγγραφή των ενδιαφερομένων μαθητών μας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τα
βραβεία αριστείας τα οποία εσείς καθιερώσατε και ανελλιπώς απονέμετε στους κατά τετράμηνο αριστεύοντες μαθητές μας, η δωρεάν, κατόπιν δικής σας παρεμβάσεως, εγγραφή των ενδιαφερομένων μαθητών μας σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαιδεύσεως της Λαμίας, η δωρεάν παρακολούθηση τακτικών μαθημάτων ψηφιδωτού στον καταξιωμένο συμπολίτη μας καλλιτέχνη κ. Θεόδωρο Μώρη, είναι βέβαιο ότι στηρίζουν το Σχολείο μας και προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στους μαθητές μας.

Η τριήμερη εκπαιδευτική-προσκυνηματική επίσκεψη στην Αθήνα και την Τήνο που προσφέρατε στην σχολική μας κοινότητα στις αρχές Απριλίου 2022 αναλαμβάνοντας το οικονομικό βάρος της εξόρμησης, είναι βέβαιο ότι θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετασχόντες, ακόμη περισσότερο, μάλιστα, από την στιγμή που είχαμε τη χαρά να είστε όλες τις ημέρες της εκδρομής μαζί μας.

Η πληθώρα επισκέψεων στο Σχολείο μας είτε επιστημόνων (ομάδος οδοντιάτρων από την Θεσσαλονίκη, αρχαιολόγων από την Αθήνα) είτε υπευθύνων αθλητικών ομάδων, όπως ο Έσπερος Λαμίας, αποτελούν επίσης δείγματα της πατρικής σας μέριμνας για τους μαθητές μας.

Εκείνο, όμως, το οποίο θα θέλαμε να επισημάνουμε και το οποίο μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, είναι η τακτική παρουσία σας στο Σχολείο και η αναστροφή σας με την σχολική μας κοινότητα, αναστροφή την οποία εκτιμούμε ως πολύ σημαντική και ενθουσιάζει πάντοτε τους μαθητές μας.

Για όλα τα παραπάνω, καθώς και για άλλες αγαπητικές παρεμβάσεις σας, σας ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος! Τα θεωρούμε εξώφθαλμες αποδείξεις ότι η
αγάπη σας για το Σχολείο μας δεν είναι αγάπη ψιλώ λόγω, αλλά αγάπη έργω, αγάπη πραγματική και όχι του φαίνεσθαι!

Σεβασμιώτατε, η λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, 2021-2022, ευρίσκει το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, όπως και όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία της χώρας, σε μία στιγμή κομβική, εφ’ όσον, με τον Ν. 4823/2021 επέρχονται δομικές, καταλυτικές αλλαγές στην Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Είθε η καλή σας διάθεση και η ζωηρή εφευρετικότητά σας να αποδειχθούν εξ ίσου καταλυτικές και να καταφέρουν να βοηθήσουν την εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή μας να πορευθεί επιτυχώς στον δεύτερο αιώνα λειτουργίας της!

Ευχόμαστε οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, έφοροι και κραταιοί προστάτες της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, μαζί με τον προ ημερών
αγιοκαταχθέντα Όσιο Βησσαρίωνα Αγαθωνίτη, ο οποίος επί δεκαετίες υπήρξε ιλαρή παρηγορία μαθητών και καθηγητών της Σχολής μας, στηρίζοντας, συμβουλεύοντας και εξομολογώντας τους έχοντας διάθεσιν και ὦτα ἀκούειν, να παραβλέψουν τις αδυναμίες μας, τις αμαρτίες μας, τις ολιγωρίες μας, να σταθούν ασπίδα αδιαπέραστη μπροστά σε κάθε επίβουλο και να μην επιτρέψουν να βλαβεί το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που εσείς, ως Ποιμενάρχης, το αγαπάτε και επιθυμείτε πραγματικά την πρόοδό του επ’ αγαθώ της Εκκλησίας, επ’ αγαθώ της πατρίδας μας, επ’ αγαθώ ολοκλήρου του κόσμου!

Εύχεσθε υπέρ της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας!

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Ο Διευθυντής
Ιωάννης Ζαχαράκης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.