Ι.Μ. ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης ευλόγησε εχθές Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στον ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Παύλος.

Στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό παραβρέθηκαν οι πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, όπως επίσης κλήρος και λαός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Πάρη Γκούνα να ερμηνεύει παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος ήταν και ο ομιλητής της εκδήλωσης.

«Τον κληρικό που γνωρίζει η οικουμένη, όχι γιατί εκείνος το προσπαθεί αλλά διότι τα έργα του είναι εκείνα που τον καθιστούν γνωστό» είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του Γέροντα.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «στην Μητρόπολή μας, πριν μπούμε στην περίοδο της καραντίνας, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος μας έφερε ένα μεγάλο σέβασμα στον Καθεδρικό μας Ναό, την Παναγία την Βηματάρισσα με όλη την ιστορία που έχει αυτή η ιερά εικόνα. Και το Σάββατο, εκόμισε το αντίγραφο του τίμιου Σταύρου, αυτόν τον Σταύρο που είδε στον ουρανό ο Μέγας Κωνσταντίνος».

«Άγιε Καθηγούμενε δύο χρόνια με την πανδημία στερηθήκαμε αυτήν την ημέρα, αυτό που κάναμε κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, να κόβουμε μια πίτα, να έχουμε έναν ομιλητή, να ακούμε τα κάλαντα, να χαίρεται ο λαός μας», είπε απευθυνόμενος στο Γέροντα Εφραίμ και συνέχισε «Σήμερα με την χάρη της Παναγίας μας, του Αγίου Νικολάου, του Τίμιου Σταυρού, είμαστε και πάλι εδώ και χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί μας».

Στην συνέχεια ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στον κοινό σκοπό, στην ίδια αποστολή που έχουν οι μοναχοί και οι κοσμικοί, που είναι ο Αγιασμός.

Έπειτα έκανε αναφορά στον βίο του σύγχρονου αγιορείτη Οσίου Παϊσίου αλλά και σε προσωπικές συζητήσεις που είχε με τον Άγιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.