Τη μεγάλη ιεραποστολική περιοδεία στα κράτη της Ουγκάντας και Τανζανίας ξεκίνησε από χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος το περασμένο Σάββατο συμπλήρωσε 17 χρόνια από την εκλογή του στον θρόνο του Αγίου Μάρκου.

Η πανδημία του κορωνοϊου είχε περιορίσει τις ιεραποστολικές επισκέψεις του Προκαθημένου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο οποίος, με αφορμή την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά την προσεχή Κυριακή, θα έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται ξανά στην πανέμορφη χώρα της Ουγκάντας κοντά στα πνευματικά του παιδιά.

Με ιδιαίτερες τιμές η υποδοχή – Ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της χώρας
Ο Μακαριώτατος έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου 2021, στον διεθνή αερολιμένα Entebbe της Καμπάλας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Ελπιδοφόρο Λημναίο.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη υποδέχθηκαν με ιδιαίτερες τιμές στο αεροδρόμιο ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Σεβ. Γέροντας Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος, ο Υπουργός Προεδρίας κ. Thomas Tayebwa, εκπροσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Mozari Mohanad, ο Ορθόδοξος Βουλευτής κ. Theodoros Sekikubo, ο Ιερός Κλήρος της τοπικής Εκκλησίας και πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος, κατευθύνθηκε προς την αίθουσα υποδοχής, όπου σε δηλώσεις του στα κρατικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτια, τα οποία σε ζωντανή αναμετάδοση κάλυπταν το γεγονός της αφίξεώς του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουγκάντας κ. Γιουέρι Μουσέβενι, για τον σεβασμό του προς την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Επίσης, δεν έκρυψε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται ξανά στην πανέμορφη χώρα της Ουγκάντας κοντά στα πνευματικά του παιδιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.