Το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης τίμησε σήμερα, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στα πρόσωπα όλων όσων διακονούν ανιδιοτελώς ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης παραθέτοντας ευχαριστιακή τράπεζα αγάπης.

Στο κάλεσμα των Ιερέων ανταποκριθηκαν οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, οι Κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου και της ερανικής επιτροπής, οι Ιεροψάλτες, οι Νεωκόροι, οι διακονητές, οι Κυρίες του Συσσιτίου, όλοι δηλαδή οι συνεργάτες του Ναού που αποτελούν τη μεγάλη οικογένεια του Αγίου Φωτίου.

Μαζί παρακάθησαν και οι ωφελούμενοι των φιλανθρωπικών δομών του Ναού που ενισχύονται είτε από το Συσσίτιο, είτε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, είτε με οικονομικά βοηθήματα.

Έργο φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιείται με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και συνεχώς διευρύνεται, ανακουφίζοντας τους πάσχοντες αδελφούς που βρίσκονται υπό την σκέπη του Αγίου Φωτίου.

Το πολύτιμο αυτό έργο, που στις μέρες αποκτά επιπλέον αξία, αφού η αγάπη του πλησίον όπως την δίδαξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός βρίσκει εφαρμογή αλλά δίνει “σάρκα και οστά” στην αγαπητική προσφορά και στην αλληλεγγύη, προωθείται μαζί με την αγιαστική και ποιμαντική αποστολή από τα σύγχρονα μέσα που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία, όπως τον ιστότοπο του Ναού (agiosfotios.gr), την σελίδα του Facebook (Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου του Μεγάλου) και το Instagram (ag.fotios) κάνοντας κοινωνούς όλο και περισσότερο Ορθόδοξους Χριστιανούς που δείχνουν διάθεση συμμετοχής και υποστήριξης.

Με τη φράση του Αποστόλου Παύλου “Πληροφόρησον τη διακονία σου” ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης και εκ μέρους του Συνεφημερίου του πατρός Θεοδοσίου Αργυρόπουλου ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους τους συνεργάτες και διακονητές, τονίζοντας την σπουδαιότητα της προσφοράς και της ενδυνάμωσης προς τους πάσχοντες και αναγκεμένους.

Μετέφερε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πάσχοντες στη Συρία και στην Τουρκία προκειμένου να ανταποκριθούν όλοι και να προσφέρουν χείρα βοηθείας.

Παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευλογία να διακονούν όλοι στον Ναό ως μια παραχώρηση από τον Θεό, για την οποία θα κριθούμε για τη διαχείρισή της, καθώς δεν είμαστε ιδιοκτήτες του Ναού αλλά προσωρινοί διακονητές.

Δεν λησμόνησε να αναφερθεί στους Κτήτορες και ευεργέτες του Ναού καθώς και τους συνδρομητές και αφιερωτές.

Τέλος, μέσα σε εορταστικό κλίμα, ευλόγησε την βασιλειόπιτα και διένειμε ευλογίες σε όλους, ευχαριστώντας και το Catering “ΓΑΣΤΕΡΕΑ” που προσέφερε και τρόφιμα προς τον Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.