Ενημερωτική πινακίδα με εφαρμογή OR Code, στα ελληνικά και μεταφρασμένη στα αγγλικά, τοποθετήθηκε στο εκκλησάκι το οποίο, φαίνεται να έχτισε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στο Ναύπλιο.

Με την πινακίδα, γνωστοποιείται εκτενώς, η μακρά ιστορία της εκκλησίας και ο συνεκτικός δεσμός της με τον σπουδαίο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η ιδέα της πινακίδας ήταν στον μαθητή της ΣΤ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου, Γιώργου Καχριμάνη.

Μαζί με τους συμμαθητές του και με την υποστήριξη των δασκάλων, συνέταξαν ένα περιεκτικό κείμενο της ιστορίας της εκκλησίας και υλοποίησαν μία εφαρμογή που όλοι θα έχουν τη δυνατότητα – μέσω αυτής – να γνωρίσουν την ιστορική μνήμη του Ναυπλίου.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, είπε τα εξής:

«Είμαστε ευλογημένοι ως πολίτες της πόλης του Ναυπλίου και του Δήμου Ναυπλιέων γιατί ζούμε μέσα στην ιστορία. Έχουμε την τιμή να πατάμε τα ίδια χώματα με ήρωες της Ελλάδος. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί την ιστορία του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που εργάστηκαν, στους δασκάλους και στους γονείς που συνέδραμαν να αναδείξουν αυτό το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα. Αισθάνομαι όμως ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος γιατί τέτοιες προσπάθειες από την νέα γενιά δείχνουν πόσο εκτιμούν την Ελλάδα, τους ήρωες της και την ιστορία της».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.