Το στρατηγικό σχέδιο του Υφυπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου σχολών γονέων στα καταστήματα κράτησης σε όλη τη χώρα, αποτελεί το κεντρικό άξονα του έργου NESTOR, το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ 3.

Σκοπός του Έργου είναι η δημιουργία και πιλοτική λειτουργία ενός εθνικού δικτύου σχολών γονέων σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Το Έργο πρόκειται να υλοποιηθεί από εταιρικό σχήμα με επικεφαλής το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) και εταίρους την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), το Vienna Centre for Societal Security (VICESSE) από την Αυστρία, το Law and Internet Foundation (LIF) από τη Βουλγαρία και το Κέντρο Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ) από την Κύπρο.

Παράλληλα υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (Εθνικό Συντονιστή ERASMUS+ Ελλάδας), και το Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας (Εθνικός Συντονιστής ERASMUS+ Βουλγαρίας).

Η συμμετοχή της Ε.Ε.Τ.Α.Α. σε αυτή την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφορά στην οργάνωση της διαβούλευσης των Ελληνικών Δήμων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO “Πόλεις που Μαθαίνουν” (Learning Cities), με σκοπό την ενίσχυση των πρωτοβουλιών των Δημοτικών Αρχών για την ομαλή επανένταξη των γονέων κρατουμένων στις τοπικές κοινωνίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.