Όσες από τις υποψήφιες αυτές υπέβαλλαν την αίτησή τους έως 28/7/2021, θα πρέπει να υποβάλλουν πρόσφατο Π.Ο.Κ., ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στη συνέχεια, προκειμένου να προστεθούν τα μόρια της τριτεκνίας στη μοριοδότησή τους.

Διευκρινίσεις της ΕΕΤΑΑ σχετικά με λάθη που εντοπίζονται κατά τις αιτήσεις των γονέων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Να σημειωθεί ότι ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή νεών αιτήσεων μέχρι την Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021 και ώρα 23:59, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση. Η δράση υλοποιείται μέσα σε ένα σχολικό έτος, μέγιστης διάρκειας 11 μηνών, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως την 31η Ιουλίου του 2022 σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Να σημειωθεί ότι τα τα κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτομα µε αναπηρία, σε αντίστοιχες δομές.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν µε σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δοµή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ.

Λόγω του ότι έχει παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων που περιέχει λάθη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις τρίτεκνων / πολύτεκνων οικογενειών η ΕΕΤΑΑ εξέδωσε διευκρινίσεις για το πως διορθώνονται τα συγκεκριμένα λάθη μετά την υποβολή αιτήσεων.

Πώς διορθώνονται τα λάθη των τρίτεκνων / πολύτεκνων οικογενειών
Όπως ενημερώνει η ΕΕΤΑΑ, Κατόπιν ελέγχου των μέχρι τώρα υποβληθέντων αιτήσεων, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αιτήσεων τρίτεκνων/πολύτεκνων υποψηφίων, οι οποίες εκ παραδρομής δεν είχαν «κλικάρει» το πεδίο της τριτεκνίας στην καρτέλα της αίτησης: «Οικογενειακή κατάσταση», και συνακόλουθα, δεν είχαν επισυνάψει Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, ως όφειλαν.

Όσες από τις υποψήφιες αυτές υπέβαλλαν την αίτησή τους έως 28/7/2021, θα πρέπει να υποβάλλουν πρόσφατο Π.Ο.Κ., ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στη συνέχεια, προκειμένου να προστεθούν τα μόρια της τριτεκνίας στη μοριοδότησή τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.