ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον και βγήκαν τα αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ. Το επίδομα ενοικίου Ιουλίου 2019 πότε αναμένεται να πληρωθεί.

Ο βασικός νόμος προνοεί μεταξύ άλλων την παροχή ΕΕΕ σε δικαιούχους στη βάση εισοδηματικών, περιουσιακών και άλλων κριτηρίων και σύμφωνα με τις διατάξεις του, το ΕΕΕ συνίσταται από το μηνιαίο ποσό που δύναται να παραχωρηθεί αναφορικά με το ελάχιστο καλάθι διαβίωσης και από το μηνιαίο ποσό που δύναται να παραχωρηθεί αναφορικά με την παροχή στέγασης, που περιλαμβάνει το επίδομα ενοικίου και το επίδομα τόκων στεγαστικού δανείου.

Τα εν λόγω ποσά, καθώς και τα μηνιαία ποσά που παραχωρούνται δύναται με βάση τις πρόνοιες της ίδιας νομοθεσίας να αξιολογούνται κάθε δύο έτη.

Τα ποσά που χορηγούνται για παροχή επιδόματος ενοικίου στέγασης στο πλαίσιο παροχής του ΕΕΕ, καθορίστηκαν στους κανονισμούς του 2014 στη βάση μελέτης που είχε διενεργηθεί περί τα τέλη του 2013 και υπολογίζονται ανάλογα με τις ανάγκες σε στεγαστικό χώρο, σύμφωνα με τη σύνθεση της οικογενειακής μονάδας του δικαιούχου και αφού ληφθούν υπόψη οποιεσδήποτε επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν λόγω αναπηρίας.

Για τον υπολογισμό του τελικού ποσού λαμβάνεται υπόψη και η επαρχία διαμονής του δικαιούχου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις τιμές ενοικίων και κατοικιών μεταξύ των διάφορων επαρχιών.

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ, εξοικονομώ κατ οίκον.

Πως κυμαίνεται το επίδομα ενοικίου στην Κύπρο:

Από την εφαρμογή των βασικών κανονισμών το 2014 μέχρι σήμερα παραχωρήθηκαν σε δικαιούχους περίπου €32 εκ. ως επίδομα ενοικίου και ως τόκος στεγαστικού δανείου. Πρόσθετα, παραχωρείται μηνιαίως ποσό γύρω στις €760 χιλ. ως επίδομα ενοικίου και τόκοι στεγαστικού δανείου.

Από το ποσό αυτό, οι €680 χιλ. αφορούν επιδότηση ενοικίου και οι €80 χιλ. αφορούν τόκους στεγαστικών δανείων.

Το 2015 έλαβαν επίδομα στέγασης 2288 οικογένειες, το 2016 5786 οικογένειες, το 2017 6055 οικογένειες και το 2018 5666 οικογένειες. Η συνολική δαπάνη για το 2018 ανήλθε περίπου στα €9.9 εκ.

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα ενοικίου Ιουλίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.