ΕΕΤΑΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για ΕΣΠΑ. Ποια τα δικαιολογητικά. Στις 7 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που αφορά τα vouchers που θα λάβουν οι οικογένειες για τη φοίτηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς μέσω την προσεχή σχολική χρονιά, 2019-2020.

ΑΣΕΠ Προσλήψεις και οριστικά αποτελέσματα 3Κ/2018

Πρόκειται να δημιουργηθεί πλαίσιο για να αναγνωριστούν οι δυνατότητες σε ακαδημαϊκά προσόντα σε νέους πτυχιούχους, ενώ θα υπάρχει και ειδικός πίνακας που θα αφορά τα κοινωνικά κριτήρια

Θα ισχύσει ένα ενιαίο σύστημα μοριοδότησης και κατάταξης, τόσο για τους μόνιμους διορισμούς όσο κι για τις προσλήψεις αναπληρωτών, όπου χρειάζεται

Μέσα στο χρονικό διάστημα των προσλήψεων θα εξακολουθούν να διορίζονται αναπληρωτές ενώ το σύστημα θα είναι ενιαίο τόσο για μόνιμους όσο και για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Η προϋπηρεσία θα μοριοδοτείται μέχρι τους 120 μήνες

Όπως ορίζει η διαδικασία, οι υποψήφιοι θα αποστείλουν αίτηση (ηλεκτρονικά) στο ΑΣΕΠ αλλά και φυσικό φάκελο με τα δικαιολογητικά τους στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιες, Δευτεροβάθμιες ή Περιφερειακές)

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ειδικής μοριοδότησης, για την οποία το υπ. Παιδείας έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα ειδικό ”πλέγμα” ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται η διεργασία κατάρτισης της νέας προκήρυξης για την πρόσληψη 10.500 μονίμων εκπαιδευτικών.

Βγαίνουν σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα ΑΣΕΠ 3Κ/2018.

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Από 3.400 δομές, δηλαδή βρεφονηπιακούς σταθμούς που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα το 2015, τώρα έχουμε 4.700. Αυτή η αύξηση των δομών η οποία συνεχίζεται οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός δημοτικών, αλλά κυρίως ιδιωτικών σταθμών συμμετέχει στο πρόγραμμα και επαναλαμβάνουμε ότι αυτό είναι στοιχείο της αξιοπιστίας, δεδομένου ότι όπως προηγούμενα σωστά αναφέρθηκε, υπάρχει μια κανονικότητα στην υλοποίηση του προγράμματος, όλοι πληρώνονται στο τέλος του μηνός κανονικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Φέτος θα δοθεί ένα τεράστιο ποσό της τάξεως των 270 εκατομμυρίων ευρώ και ότι θα έχουμε μια διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου, σηματοδοτεί αυτές τις δυο εξελίξεις.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ-δικαιολογητικά

Λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής φέτος απελευθερώθηκαν 9.000 θέσεις για να διατεθούν σε βρέφη και παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφικούς, Β/Ν και παιδικούς σταθμούς.

Με την επέκταση της εφαρμογής του νόμου τη νέα χρονιά (2019-2020) θα απελευθερωθούν άλλες 9.000 θέσεις.

Επιπλέον βάσει της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, επιπλέον 3000 θέσεις δημιουργήθηκαν στους σταθμούς αυτούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.