ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας ξεκινά την πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (9/8) την περιοχή όπου θα γίνει η γεώτρηση. Στη δημοσιότητα δόθηκε και η σχετική Navtex.

Ειδικότερα, το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» θα προχωρήσει σε γεώτρηση 55 χλμ. ανοικτά από την Αττάλεια, όπως γνωστοποίησε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην τελετή για τον απόπλου του συγκεκριμένου πλοίου, που αναζητά υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει το σενάριο ότι το τουρκικό γεωτρύπανο θα κινηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις τουρκικές ακτές και τα Κατεχόμενα, εκτελώντας τις παράνομες άδειες που εξέδωσε το ψευδοκράτος.

Όπως ισχυρίστηκε, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος, η συγκεκριμένη περιοχή είναι εντός της κυριαρχίας της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε ανάγκη για άδεια από τον οποιονδήποτε». Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μερσίνη και μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τα τουρκικά ΜΜΕ. Ο Ερντογάν έφθασε με ελικόπτερο.

«Το γεωτρύπανό μας, το Αμπντουλχαμίτ Χαν, είναι το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Ούτε οι μαριονέτες ούτε αυτοί που τραβούν τα νήματά τους θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο» τόνισε στην ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εδώ θα τρυπήσει το τουρκικό γεωτρύπανο! Στην δημοσιότητα η ΝΑVTEX – H Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις

Και πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας: «Τουλάχιστον θα θυμούνται τον Εθνικό Αγώνα εδώ και έναν αιώνα. Αλλά δεν πρέπει να φοβούνται. Αρχή μας είναι όχι μόνο να μην επιτρέπουμε το σφετερισμό των δικαιωμάτων μας, αλλά και να μην εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός».

Πού θα τρυπήσει το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν – Η Navtex
Η τουρκική Navtex με τη θαλάσσια περιοχή που θα κινηθεί το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν είναι η ακόλουθη:

TURNHOS N/W : 0770/22 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 09-08-2022 15:16)
TURNHOS N/W : 0770/22
MEDITERRANEAN SEA
1. DRILLING OPERATIONS, BY ABDULHAMID HAN, HAKAN ILHAN, KUTSI ILHAN AND MURAT ILHAN BETWEEN 09 AUG-07 OCT 22 IN YORUKLER-1 AREA BOUNDED BY;
36 03.87 N – 031 54.26 E
36 05.88 N – 031 54.23 E
36 05.90 N – 031 56.70 E
36 03.90 N – 031 56.73 E
10 NM. WIDE BERTH REQUESTED.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.