Τους λόγους που συμβούλευσε νομικά τον μητροπολίτη Μόρφου να μην πληρώσει το εξώδικο των 300 ευρώ για παραβίαση του των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό κατά την ημέρα των Θεοφανίων, ανέλυσε μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο συνήγορος του μητροπολίτη, νομικός Νίκος Κληρίδης.

Όπως είπε ο κύριος Κληρίδης, η νομική συμβουλή που έδωσε στον Μητροπολίτη Μόρφου, είναι πως τα περιοριστικά διατάγματα του Υπουργού Υγείας δεν έχουν νομική ισχύ και δεν υπήρχε εξουσία να εκδοθούν διατάγματα. Εξουσία υπήρχε να εκδοθούν κανονισμοί και οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί προς έγκριση στη Βουλή, κάτι που δεν έγινε, είπε ο κ. Κληρίδης. και δεν έχουν εγκριθεί.

Όσο αφορά τον ιερέα του Ακακίου είπε πως «θα είναι η πρώτη περίπτωση που θα διωχθεί κάποιος νομικά για τα περιοριστικά μέτρα και ειδικά για το θρησκευτικό ζήτημα. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι επέτρεψε σε πέντε άτομα στην εκκλησία στην οποία λειτουργεί. Εδώ θα πρέπει να είμαι κάθετος.», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, «δεν μπορεί η πολιτεία να αναμένει από ένα ιερέα να αστυνομεύει την εκκλησία. Δεν του ανήκει. Είναι οίκος του θεού. Δικαίωμα αστυνόμευσης έχει η αστυνομία και ο ιερέας δεν έχει εξουσία να αστυνοεμεύει ένα χώρο. Δεν είναι κινηματογράφος ή δισκοθήκη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.