Εγκύκλιο προς τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την έναρξη των σχολικών μαθημάτων, η οποία στον Νομό Πέλλας πραγματοποιήθηκε -μετά από αναβολή- στις 28 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ:

«Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Άνοιξαν και φέτος τα σχολεία, ενώ η χώρα μας και όλος ο κόσμος δοκιμάζονται από μια παγκόσμια πανδημία. Οι σοφώτατοι Τρεις Ιεράρχες, ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο ιερός Χρυσόστομος, οι οποίοι γνώριζαν σε μεγάλο βάθος τα θεία και τα ανθρώπινα, απαντούν με την θεϊκή σοφία τους στο ερώτημα από πού προήλθε αυτός ο φοβερός πειρασμός και πώς θεραπεύεται.

Η απάντηση που δίνουν και οι τρεις με ένα στόμα μέσα από τα θεόπνευστα κείμενά τους είναι η εξής. Όλη αυτή η συμφορά, όπως και κάθε λοιμός, λιμός, σεισμός, πόλεμος και τα παρόμοια, οφείλονται στην απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Θεό. Γι’ αυτό δεν μπορούν να διορθωθούν, παρά μόνο με την βαθιά πίστη στον Θεό και την τήρηση των εντολών Του. Όσο περισσότερο ως λαός και ως έθνος διατηρούμε ζωντανή την πίστη μας προς τον Χριστό, τόσο πιο γρήγορα έρχεται η θεϊκή βοήθεια, η προστασία και η ευλογία στους άρχοντες και τον λαό, στα παιδιά, τους νέους και τους μεγαλυτέρους.

Έχοντας αυτά υπ’ όψη ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, εύχομαι σε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας να στολίζουν την σοφία και την μόρφωσή τους με έργα πίστεως και ευσεβείας, για να κατατροπώσουν τον ανθρωποκτόνο ιό και κάθε πειρασμό με την χάρη και δύναμη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Προς Θεόν Ευχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.