Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο πιο θετική σχέση γίνεται, αλλά «την ίδια ώρα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή, γι’ αυτό είναι στην Στρατηγική Πυξίδα», ανέφερε ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς για την αντίδραση της Άγκυρας σχετικά με την παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι «προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι το οποίο είναι κοντά, μία ήδη συμφωνημένη γλώσσα από Συνόδους Κορυφής ή Συμβούλια Υπουργών. Αυτό που υπάρχει στην παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κάτι το οποίο ήδη έχει ειπωθεί από το Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια».

Τόνισε επίσης ότι «είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μία ισχυρή σχέση με την Τουρκία, η οποία είναι πολύ σημαντική χώρα για εμάς και να προσπαθήσουμε να έχουμε εποικοδομητική και όσο πιο θετική σχέση γίνεται με αυτή τη χώρα. Αλλά την ίδια ώρα», υπογράμμισε, «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή και γι’ αυτό είναι στην Πυξίδα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.