Για το επίδομα θέρμανσης, χρειάζεται να κάνετε μια μαθηματική πράξη. Θα πολλαπλασιάσετε το ποσό των 220 ευρώ επί τον συντελεστή που αναλογεί στην περιοχή σας ο οποίος με τη σειρά του είναι διαφορετικός ανάλογα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

Θα βρείτε τον συντελεστή στον σχετικό πίνακα που δημοσιεύεται εδώ στο συνημμένο αρχείο. Οι κωδικοί κυμαίνονται από 0,12 και φτάνουν στο 1,62. Έτσι, ένα νοικοκυριό χωρίς παιδιά, μπορεί να λάβει από 80 ευρώ (δεν έχει χαμηλότερο ποσό) έως και 356 ευρώ αν δεν έχει παιδιά ενώ στο μέγιστο όριο (το οποίο ισχύει για πολύ λίγες και ορεινές περιοχές) το όριο προσαυξάνεται κατά 10% ανάλογα με τον αριθμό του κάθε παιδιού. Να σημειωθεί ότι φέτος, προστέθηκαν στον κατάλογο των δικαιούχων 130.000 καταναλωτές με διαφορετικό καύσιμο από το πετρέλαιο θέρμανσης (κυρίως το φυσικό αέριο).

Δώρο Χριστουγέννων
Όσοι παρέμειναν σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο, θα εισπράξουν επιπλέον 70 ευρώ ως αναλογία δώρου Χριστουγέννων υπό την προϋπόθεση ότι έμειναν σε αναστολή για ολόκληρο τον Δεκέμβριο. Το ύψος του μισθού δεν παίζει κανέναν ρόλο. Δεδομένου ότι ο υπολογισμός γίνεται επί της βάσης των 534 ευρώ, όλοι θα λάβουν τα 534 ευρώ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή
Η συνταγή είναι η εξής: Όλοι θα λάβουν κατ’ ελάχιστο 1000 ευρώ ή το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο αφαιρουμένης όμως της ενίσχυσης της 4ηςφάσης αν αυτή φυσικά είναι μεγαλύτερη. Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ, θα λάβουν είτε 2000 ευρώ (αν απασχολούν έως 5 άτομα προσωπικό) είτε έως 4000 ευρώ (αν απασχολούν πάνω από 5 άτομα προσωπικό).

“Κλείδωσαν” τα ποσά που θα βρείτε στον τραπεζικό λογαριασμό σας μέχρι την Παρασκευή. Με τη δημοσίευση της απόφασης για τον υπολογισμό του επιδόματος θέρμανσης -ορίστηκε βασικό ποσό 220 ευρώ αλλά μην βιαστείτε να προεξοφλήσετε ότι αυτά θα είναι τα χρήματα που θα πάρετε- με την οριστικοποίηση της “συνταγής” για τον υπολογισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά και την επικείμενη έκδοση της εγκυκλίου για την καταβολή της αναλογίας του δώρου Χριστουγέννων, είναι πλέον εφικτό να υπολογιστεί το τι δικαιούται ο καθένας.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.