Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Μυσταγωγίας στο χωριό Περιστέρι, πλαισιούμενος απο τον Ι.Προιστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Περιστερίου, Αρχιμ.Δημήτριο Μπίκα και απο τους Διακόνους π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και π. Σάββα Αμοιρίδη.

Ο Αρχιμ. Δημήτριος Μπίκας ανέγνωσε το καθιερωμένο κυριακάτικο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, το οποίο αναφερόταν στην βιοτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας ενώ ο Σεβασμιώτατος, πριν την απόλυση, τόνισε στο εκκλησίασμα μεταξύ άλλων: “…..Αδελφοί μου, η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, σήμερα, μαζί με την μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του φλογερού Αγίου Εθνοιερομάρτυρα Γρηγορίου του Ε’ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως…

Ο Άγιος Οικουμενικός Πατριαρχης Γρηγόριος ο Ε’, με μακροχρόνια και ποικιλόμορφη προσφορά στο Γένος, επέλεξε να παραμείνει στην θέση του, επέλεξε να θυσιαστεί και να σώσει εκαντοντάδες χιλιάδες χριστιανούς, επέλεξε να θυσιαστεί για να σωθεί ο αγώνας της Ελευθερίας……

Απαγχονίστηκε και παρέμεινε τρείς ημέρες κρεμασμένος… σάρκωσε ολόκληρο το σκλαβωμένο Γένος και μετουσιώθηκε η θυσία του σε δύναμη για την παλιγγενεσία του…..

Αδελφοί μου,η Εκκλησία μας και με τους Οσίους Της και με τους Μάρτυρές Της, μάς καλεί σε μια συνειδητότητα του βαθύτερου χριστιανικού μας “είναι”, σε μια επίγνωση της θέσεώς μας και των αποφάσεών μας….

Απο εμάς και τις επιλογές μας εξαρτάται η συμμετοχή μας στον Παράδεισο !….”

Το απόγευμα,ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρθολομαίος,προεξήρχε του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών του με κεντρικό θέμα: “Απο το Θείο Πάθος στην Ανάσταση”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.