Το απόγευμα της Δ' Κυριακής των Νηστειών τελέστηκε, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ο πέμπτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς.

Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Θεοφιλέστατος, στο τέλος του Εσπερινού, ανέπτυξε με μεγάλη επιτυχία το θέμα: «Ἐκκλησία Θεοῦζῶντος, στῦλος καί ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας (Τιμ. Α’ 3,15) – Ἡ Ἐκκλησία, κατά τόν ἀπόστολο Παῦλο».

Έχοντας λιπαρή θεολογική παιδεία, ο Θεοφιλέστατος ομιλητής, αλλά και παιδαγωγική ικανότητα, παρουσίασε την Παύλεια διδασκαλία περί Εκκλησίας και την επίδρασή της στην διδασκαλία των Πατέρων και στην εκκλησιαστική συνείδηση και ζωή των πιστών.

Την επόμενη Κυριακή, κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό, θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, με θέμα:«Θεοῦ ἐσμεν συνεργοί (Κορ. Α ́ 3,9) – Οἱ συνεργάτες τοῦ ἀποστόλου Παύλου”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.