Στο φλέγον ζήτημα της συνεχούς άρνησης των αρχών της Πρίστινα να συμμορφωθούν με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου, που κατοχυρώνει μια έκταση δεκάδων εκταρίων γης στην ιδιοκτησία της Μονής Βίσοκι Ντέτσανι, αναφέρθηκε ο Ειδικός Εντεταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο Τόμας Σουνιόγκ σε συνέντευξη του στον ιστότοπο “Albanian Post”.

Ο κ. Σουνιόγκ τόνισε ότι ήρθε η ώρα για τις αρχές της Πρίστινα να εφαρμόσουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι έχουν περάσει περισσότερα από έξι χρόνια από την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου και σχεδόν δέκα χρόνια από την απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου να εφαρμόσουν άμεσα και πλήρως την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αναφορικά με την έκταση του μοναστηριού Βίσοκι Ντέτσανι», είπε ο κ. Σουνιόγκ.

Επίσης εκτίμησε ότι η εφαρμογή της απόφασης «θα έδειχνε τη δέσμευση της Πρίστινα στους κανόνες δικαίου -μια από τις κορυφαίες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- και να συμβάλει στον αναγκαίο διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο».

Του Νίκου Οικονόμου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.