ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκαν από τον Επίσκοπο Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπο τα εγκαίνια του νεόκτιστου ναού Αναλήψεως του Κυρίου στο χωριό Κλάντνιτσα, στην Δυτική Βουλγαρία, παρουσία πλήθους πιστών.
Ο ναός στο χωριό Κλάντνιτσα χτίστηκε από τους δωρητές Βαλεντίν και Βλάντισλαβ και τις οικογένειές τους, οι οποίοι αγόρασαν τον χώρο και φρόντισαν για την ανέγερση του ναού. Η πρωτοβουλία, η όλη κατασκευή, η αγιογράφηση είναι εξ ολοκλήρου δουλειά των ιδρυτών.

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από τον Επίσκοπο κ. Πολύκαρπο στις 14 Ιουνίου 2019. Δεν υπάρχει εκκλησία στο χωριό, εκτός από την εκκλησία της Μονής Αγίου Νικολάου Κλάντνιτσα που βρίσκεται μακριά από τον οικισμό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους ενορίτες.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος απηύθυνε κήρυγμα στους πιστούς, στο οποίο αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου και στη σημασία της εορτής αυτής για την πνευματική ανάταση των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ ευχαρίστησε τους ιδρυτές για την οικοδόμηση της εκκλησίας και τις οικογένειές τους και ευχήθηκε ο Θεός να τους ανταμείψει για την αγάπη τους για την Ορθόδοξη πίστη, την Εκκλησία και τη Βουλγαρία.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος δώρισε μια εικόνα του Σωτήρος Κυρίου Ιησού Χριστού για ευλογία στους πιστούς.

Στο τελος παρατέθηκε γέυμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.