«Για πολλούς αιώνες, οι Χριστιανοί ζούσαν αρμονικά στο έδαφος της Συρίας μαζί με εκπροσώπους του Ισλάμ» δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι με την εισβολή τρομοκρατών ισλαμιστών, οι οποίοι στην αρχή του πολέμου στη Συρία άρχισαν να καταλαμβάνουν πόλεις και χωριά οι σχέσεις αυτές διαταράχθηκαν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και ειρήνη» στο τηλεοπτικό δίκτυο «Russia 24» ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι ενέτειναν τις διώξεις τους εναντίον των Χριστιανών, με δολοφονίες, βιαιότητες και εκτοπισμούς.
«Δυστυχώς, μερικοί κάτοικοι από τον μουσουλμανικό πληθυσμό συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα σε αυτό, κάτι που υπονόμευσε σημαντικά την εμπιστοσύνη των χριστιανών ακόμη και στους μουσουλμάνους γείτονές τους, τουλάχιστον σε ορισμένα μέρη». τόνισε.
«Μου μίλησαν για αυτό στη Συρία όταν την επισκέφθηκα», δήλωσε ο Ρώσος Ιεράρχης προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τώρα, απαιτούνται πολύ μεγάλες προσπάθειες.
«Για να μπορέσουν οι Χριστιανοί να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ζήσουν ξανά ειρηνικά και αρμονικά με τους μουσουλμάνους αδελφούς τους, απαιτείται ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα όχι μόνο για την αποκατάσταση των υποδομών στέγασης, των κατεστραμμένων εκκλησιών και μοναστηριών, αλλά και ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.