Δύσκολες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει επιδείνωση.

Ως γνωστόν, ο Μακαριώτατος τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια δίνει δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Μάχεται με υπομονή και γενναιότητα όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι η κατάσταση του επιδεινώθηκε, με τον ίδιο να παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι, παραμένοντας στην Αρχιεπισκοπή και λαμβάνοντας την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Όλο αυτό το διάστημα της περιπέτειας της υγείας του, ο Προκαθήμενος της εν Κύπρω Εκκλησίας, έχει υποβληθεί σε σειρά θεραπειών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Κάσιος: «Είναι σε θέση να χειρίζεται τα της καθημερινότητας»
“Η κατάσταση υγείας του είναι βεβαρημένη, καθώς ως γνωστόν πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με το περιβάλλον, να ασκεί τα καθήκοντά του και να χειρίζεται τα της καθημερινότητάς του. Υπάρχουν νοσηλευτές επί 24ωρου βάσεως, οι επιλογές δεν είναι πολλές, αλλά του δίνουμε ότι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα”, ανέφερε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο προσωπικός του γιατρός Δρ. Ιωσήφ Κάσιος. “Υπήρξε μια επιδείνωση, ωστόσο εν συνεχεία σημειώθηκε ανάκαμψη, αν και η κατάσταση του παραμένει βεβαρημένη” εξήγησε ο γιατρός.

Όπως είπε, ο Μακαριώτατος, έχει τελειώσει τις θεραπείες του εδώ και λίγο καιρό. “Παρακολουθείται επί καθημερινής βάσεως, αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση της υγείας του” είπε, προσθέτοντας ότι τον επισκέπτεται προσωπικά 2-3 φορές την μέρα. “Δεν πρόκειται να μεταφερθεί πουθενά, έχει αποφασιστεί ότι όλη η αγωγή θα γίνει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο” σημείωσε.

Οι ευχές των πιστών για ανάρρωση τον συνοδεύουν και σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.