Ανακοίνωση της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA

Η Ελληνοαμερικανική Οργάνωση AHEPA, εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την παύση των εργασιών ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπως απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας» την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2017.

Υπογραμμίζεται ότι η AHEPA συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους δωρητές για τον Αγιο Νικόλαο. Η AHEPA είναι η πρώτη Οργάνωση η οποία εκφράζεται δημόσια για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον Αγιά Νικόλαο, φτάνοντας μέχρι του σημείου παύσης των εργασιών λόγω χρεών της Αρχιεπισκοπής.

Στο ανακοινωθέν ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Καρλ Χόλιστερ αναφέρει αναγράφεται πως «είμαστε βαθιά αποκαρδιωμένοι που έχουν σταματήσει οι εργασίες οικοδομής του Ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Προσκυνήματος στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο και λυπούμαστε για την ελλιπή διαφάνεια που δοθεί μέχρι τώρα για την πορεία της ανοικοδόμησης του έργου».

Σε άλλο σημείο του ανακοινωθέντος η AHEPA τονίζει ότι «είμαστε σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στους οποίους διατυπώσαμε τις ανησυχίες μας για τον Άγιο Νικόλαο». Υπογραμμίζουν ότι «προτρέπουμε την Αρχιεπισκοπή να παράσχει στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα πλήρη διαλεύκανση γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έργο.

Επίσης να δώσει η Αρχιεπισκοπή στην Ομογένεια ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για το πώς θα προχωρήσει μπροστά ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο σε κανονικό χρόνο. Δεν είναι η ώρα για να αποδοθούν μομφές, Απεναντίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ομονοήσουν ώστε να τελειώσει αυτό το πολύτιμο έργο».

Αναγράφεται επίσης στο ανακοινωθέν πως ‘αναφορικά με τα μέλη μας, εκτιμούμε της αμέτρητες ώρες εθελοντισμού, ενέργειας και πόρων που συνέβαλλαν για την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων το ποσό της οποίας ανήλθε στο ένα εκατομμύριο δολάρια. Επί πλέον η οικογένεια της AHEPA στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, οι Υιοί του Περικλέους και οι Θεραπαινίδες της Αθηνάς, ο καθένας έχει συγκεντρώσει χρήματα για τον Αγιο Νικόλαο. Ολοι μας έχομε στην καρδιά μας τα συμφέροντα των εθελοντών και εθελοντριών μας».

Η AHEPA ενημερώνει την Αρχιεπισκοπή πως «θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να είμαστε σε επικοινωνία με την Αρχιεπισκοπή». Υπογραμμίζει η AHEPA ότι «θα προχωρήσουμε με το υπόλοιπο της υπόσχεσης μας στον κατάλληλο καιρό όταν απαντηθούν οι προβληματισμοί μας».

Διαβεβαιώνει ότι «εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τον Οίκο Λατρείας που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου, και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα ορθωθεί κα πάλι ως φάρος ειρήνης».

H AHEPA ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πρωτοπόρων Ελλήνων μεταναστών εναντίον των διακρίσεων, του φανατισμού και της κακεντρέχειας του Ku Klux Klan.Πρόκειται για την μεγαλύτερη και αρχαιότερη Ελληνοαμερικανική Οργάνωση, η οποία έχει πάνω από 400 τμήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και Ευρώπη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.