Νέα Υόρκη. Όταν ήταν 12 ετών, ο Γουίλιαμ Μανωλαράκης πήρε στα χέρια του μία συλλεκτική κάρτα του άσου του μπέιζμπολ Hideki Matsui. Δεν το πίστευε ότι τον παίκτη που έβλεπε στην τηλεόραση τον κρατούσε, έστω και σε φωτογραφία, στα χέρια του.

Ήταν αυτή η συγκεκριμένη κάρτα που άλλαξε τη ζωή του μικρού Αντώνη όσο αφορά τα χόμπι του. Μόλις είχε κάνει το πρώτο βήμα στον προθάλαμο των συλλεκτών. Σύντομα τον ακολούθησε ο μικρότερος αδελφός του ο Αλέξανδρος. Τα δύο αγόρια άρχισαν να συλλέγουν όποια κάρτα μπέιζμπολ έβρισκαν, φθάνοντας να έχουν στην κατοχή τους 10.000 συλλεκτικά κομμάτια που αφορούσαν το άθλημα. Κάρτες τόσο ομάδων όσο και παικτών από όλο το φάσμα του μπέιζμπολ.
aderfia1

Τα δύο ελληνόπουλα, δεύτερης γενιάς, 22 και 19 ετών σήμερα, παιδιά ενός εκ των κορυφαίων οδοντιάτρων του Μανχάταν, του Γιώργου Μανωλαράκη, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Χαλκίδα το 1985, αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία κάποιες από τις καλές τους κάρτες προκειμένου τα λεφτά που θα συγκέντρωναν να τα έδιναν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την αντιμετώπιση της COVID-19. Όπως και συνέβη.

Η ιδέα τους ήρθε όταν είδαν τον δημοσιογράφο που καλύπτει την ομάδα Boston Red Sox, Cris Cotillo, να συγκεντρώνει μέσω δημοπρασιών στο twitter, το συνολικό ποσό των 57.000 δολαρίων δίνοντας κάρτες του μπέιζμπολ και αυτόγραφα παικτών που είχε στην κατοχή ενισχύοντας 35 ιδρύματα μεταξύ των οποίων ήταν και Greater Boston Food bank.

Τα δύο ελληνόπουλα απευθύνθηκαν στον δημοσιογράφο ο οποίος τους βοήθησε να κάνουν τις δικές τους δημοπρασίες.

Μέσα μόλις σε 15 ημέρες συγκέντρωσαν 3.000 δολάρια ενώ στην πορεία ξεπέρασαν τα 7.000 δολάρια. Έχουν στο twitter λογαριασμό @CardsforCOVID.

Όπως λένε τα δύο αδέλφια στηρίζουν ιδρύματα και φιλανθρωπικές προσπάθειες στη Νέα Υόρκη που επλήγη πολύ σοβαρά από την πανδημία αλλά όταν μία κάρτα αφορά αθλητή ή ομάδα από άλλη Πολιτεία όπως για παράδειγμα το Σικάγο ή το Πίτσμπουργκ τότε τα χρήματα που εισπράττουν τα χαρίζουν στην περιοχή από όπου είναι η ομάδα.

Άρχισαν να σχεδιάζουν τις δημοπρασίες τον Απρίλιο και ξεκίνησαν τον Μάιο.

Ο Γουίλιαμ Μανωλαράκης είναι τριτοετής φοιτητής στην οδοντιατρική στο University of Pennsylvania School και ο αδελφός τους Αλέξανδρος στο πρώτο έτος στο Drexel University ως pre-dental biology major.

«Η αντιμετώπιση της COVID-19 είναι ύψιστης σημασίας για εμάς που σπουδάζουμε και είμαστε εκκολαπτόμενοι εργαζόμενοι στην Υγεία».

Η προσπάθεια των αδελφών Μανωλαράκη έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, στις ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη με συνεχή αφιερώματα και συνεντεύξεις.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.