Η νύφη και γαμπρός με καταγωγή από το χωριό δεν ακύρωσαν το μυστήριο όταν έγινε ο σεισμός των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από τον οποίο καταστράφηκε μεγάλος μέρος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Το ζευγάρι αψήφισε τον κίνδυνο ενός επικείμενου μετασεισμού και ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου – Έχουν καταγραφεί πάνω από 1.950 σεισμικές δονήσεις στην περιοχή
Τι και αν η μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι συνεχίζεται όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 1.900 σεισμοί μικρού και μεσαίου μεγέθους, η ζωή των κατοίκων συνεχίζεται με όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Ελπίδα μέσα στα χαλάσματα έφερε ένας γάμος ο οποίος τελέστηκε δίπλα από τα ερείπια του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Ξερόκαμπος. Η νύφη και γαμπρός με καταγωγή από το χωριό δεν ακύρωσαν το μυστήριο όταν έγινε ο σεισμός των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από τον οποίο καταστράφηκε μεγάλος μέρος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Την είδηση για τον γάμο με κάποιες φωτογραφίες ανάρτησε στο λογαριασμό του ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης ο οποίος έγραψε: «Και όμως ο μοχθηρός Εγκέλαδος δεν γονάτισε τους φίλους μου τους Κρητικούς. Ένας όμορφος γάμος έγινε σήμερα το απόγευμα (σ.σ. χθες) δίπλα στα ερείπια του Αγίου Νικολάου στον Ξεροκαμπο…το ζευγάρι με καταγωγή από Ξερόκαμπο, δεν ήθελε να ακυρώσει τίποτα από τον προγραμματισμένο πολύ πριν γάμο του, και έτσι, μετά από σχετική άδεια, το μυστήριο έγινε δίπλα στα ερείπια του κατεστραμενου από τον πρόσφατο σεισμο ναου… Να ζήσουν, και ο Άγιος να είναι πάντα στο πλευρό τους».

Σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 1.951 μετασεισμοί εκ των οποίων 800 έχουν μέγεθος κάτω από 2 Ρίχτερ, 900 έχουν μέγεθος πάνω από 2 Ρίχτερ, 233 με μέγεθος πάνω από 3 Ρίχτερ και 17 με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ καθώς και ένας με μέγεθος 5,3 Ρίχτερ.

«Εξακολουθούμε να διανύουμε περίοδο έντονης μετασεισμικής φάσης. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πιθανότητα για άλλο μετασεισμό της τάξης του πέντε είναι μεν υπαρκτή αλλά πολύ μικρή. Η μετασεισμική ακολουθία είναι απόλυτα φυσιολογική. Ωστόσο, επειδή η ανάλυση των μέχρι τώρα δεδομένων δείχνει ότι ακολουθία στο Αρκαλοχώρι θα συνεχιστεί και πιθανό να έχουμε επιπλέον μεσαίου μεγέθους μετασεισμούς όπως αυτούς που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζω πάλι στους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι και στις γύρω περιοχές να είναι πολύ προσεχτικοί ως προς το να επισκέπτονται ήδη σπίτια με ζημιές. Κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο σε περίπτωση μεσαίου μεγέθους μετασεισμών» επισημαίνει ο κ. Τσελέντης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.