Ευλαβείς προσκυνητές από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας επισκέφτηκαν, σε μια μονοήμερη εξόρμηση στις 30 Ιουλίου 2019, δύο από τα μεγάλα προσκυνήματα της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας, την Ιερά Μονή Αγάθωνος και την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσσιώτισσας.

Οι εκδρομείς ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες και επισκέφτηκαν αρχικά την Λαμία, και στην συνέχεια την Ιερά Μονή της Θεοτόκου στον Προυσσό Ευρυτανίας.

Αφού προσκύνησαν την θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας, και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής, τέλεσαν αρτοκλασία υπέρ υγείας και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω Καρπενησίου, με ενδιάμεσες στάσεις, προς την Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Οι εκδρομείς επέστρεψαν στην Ιστιαία αργά το βράδυ, αποκομίζοντας πλούσια την ευλογία των Αγίων.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ι. Εξωκκλήσιο του Αϊ Ταξιάρχη πάνω από την Ιστιαία.

Το παλαιό Εξωκκλήσι ανήκει ιδιοκτησιακά στην οικογένεια Οικονόμου, και είναι απομεινάρι ερειπωμένου μοναστηριού από την βυζαντινή εποχή. Ακόμη και σήμερα διακρίνονται εκεί τμήματα από τα τείχη της Μονής.

Εκεί τελέστηκε Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πιστών εξ Ιστιαία και της γύρω περιοχής, μεταξύ των οποίων ο νέος Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Κοτζιάς.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας-Ιεροκήρυξ, ενώ συμμετείχαν οι ιεροψάλτες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας, στα όρια της οποίας βρίσκεται το ναΐδριο.

Με την μέριμνα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού αποκαταστάθηκε ο αγροτικός δρόμος από την πόλη έως το εξωκκλήσι, έτσι ώστε να είναι απρόσκοπτη η μετακίνηση των προσκυνητών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.