Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο προέβησαν σε συγχρηματοδότηση δράσης με τον τίτλο «Ενισχύοντας την Δημόσια Υγεία 2019-2020».

Η δράση αυτή περιλαμβάνει την δωρεά Ιατρικού Εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας Κισάμου και Καντάνου ως επίσης και σε όλα τα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία που υπάγονται στις συγκεκριμένες Υγειονομικές Μονάδες.

Παράλληλα προβλέπεται η δωρεά και τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών (AED), σε κεντρικά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας των Δήμων Κισάμου, Καντάνου-Σελίνου και Πλατανιά, κατόπιν συνεννοήσεως μετά των τοπικών Δημοτικών Αρχών.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής προσφέρθηκαν στον Διοικητή των Π.Υ. Κισάμου, Πύραρχο κ. Γεώργιο Νικολουδάκη και για την κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας, ένας αυτόματος απινιδωτής (ΑΕD) ως επίσης και πλήρης φαρμακευτικός και παραφαρμακευτικός εξοπλισμός για τα δέκα (10) μεγάλα κιτία Α΄ Βοηθειών για όλα τα οχήματα που διαθέτουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Πυροσβεστικών σταθμών Κισάμου και Κανδάνου.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και παρέδωσε τον εξοπλισμό συνοδευόμενος από τον Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Αρετάκη, Διοικητικό Δντή του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου ως επίσης και την Κοινωνική Λειτουργό κ.Μαρία Κατάκη: « Σκοπός της Δράσης αυτής είναι η βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, η διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών που επιδρούν θετικά στην υγεία, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των κατοίκων της Μητροπόλεως μας.

Αισθανόμεθα βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» δια την ευγενή χορηγία και αυτής της δράσης, καθώς το αίσθημα ευθύνης και η υψηλή κοινωνική ευαισθησία των ιθυνόντων του Ιδρύματος Λάτση δίδουν την δυνατότητα και σε εμάς να ανταποκρινόμεθα σε αιτήματα Φορέων του τόπου και της Μητροπόλεως μας, συμβάλλοντας εις την διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας, ως δώρο Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοίκησης ο Διοικητής Π.Υ. Κισάμου Πύραρχος κ. Γεώργιος Νικολουδάκης, προσφέροντας αναμνηστική πλακέτα, σημειώνοντας: «Η πολύτιμη αυτή δωρεά της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και του Ιδρύματος Λάτση συμβάλλει ουσιαστικά και έμπρακτα εις την αντιμετώπιση καταστάσεων και περιστατικών, προστατεύοντας τον πραγματικό πλούτο της ζωής, την υγεία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.