Με τον Επιτετραμένο της Παλαιστίνης συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

«Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή και να καταδικάσω τα απαράδεκτα φαινόμενα τρομοκράτησης των Χριστιανών στην πόλη της Ιερουσαλήμ, από ακραίους εξτρεμιστικούς κύκλους, με σκοπό την υφαρπαγή των χριστιανικών περιουσιών, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, και όπως επισήμως έχουμε καυτηριάσει ως θεσμός».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επιτετραμμένο της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Yussef Dorkhom.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα, όπως οι πρωτοβουλίες για την προώθηση του διαλόγου Χριστιανών και Μουσουλμάνων, καθώς και η ανάγκη προστασίας του χριστιανικού πληθυσμού στην Μέση Ανατολή, ο οποίος βαίνει συνεχώς μειούμενος, με κίνδυνο η δραματική του συρρίκνωση να σημάνει ακόμη και την εξαφάνισή του από το λίκνο του Χριστιανισμού.

Από την πλευρά του ο επιτετραμμένος της Παλαιστίνης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Παλαιστίνιοι, αλλά και στην κατάσταση των Χριστιανών της περιοχής.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του σημείωσε ότι «η ειρηνική συνύπαρξη Μουσουλμάνων, Χριστιανών και Εβραίων, είναι ένα όραμα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή. Πιστεύουμε ότι στην πολύπαθη αυτή περιοχή, που για δεκαετίες έχουν διαδραματισθεί αλλεπάλληλοι πόλεμοι και συγκρούσεις, ενώ κυριάρχησαν προκαταλήψεις και αρνητικά συναισθήματα μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων, μπορεί να υπάρξει καταλλαγή και συνεργασία, με σκοπό την ευημερία όλων των ανθρώπων που κατοικούν εκεί. Ασφαλώς, αυτό προϋποθέτει την εμπέδωση συνθηκών ελευθερίας και δικαιοσύνης, που θα επιτρέψουν στις δημιουργικές δυνάμεις να αναπτυχθούν χωρίς εμπόδια. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ισχύσει ιδιαίτερα για τον λαό της Παλαιστίνης, που έχει δοκιμαστεί πολύ σκληρά στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, δεν μπορώ να μην επισημάνω ως εξαιρετικό παράδειγμα ιδανικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων τον ίδιο τον παλαιστινιακό λαό, καθώς μεταξύ των Παλαιστινίων υπάρχει σημαντικό τμήμα Χριστιανών Ορθοδόξων, που υπάγεται στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων».

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Dorkhom πρόσφερε στον κ. Χαρακόπουλο ένα λεύκωμα για την πόλη της Ιερουσαλήμ, που θεωρείται ιερή για τις τρεις αβρααμικές μονοθεϊστικές θρησκείες, ενώ ο επικεφαλής της ΔΣΟ του ενεχείρισε ανάτυπο της έκδοσης του διεθνούς θεσμού των Ορθοδόξων για την Αγία Σοφία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.