Η Δοξολογία επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 τελέσθηκε την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια.

Την Δοξολογία τέλεσε ο Οικονόμος Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας, με τη συμμετοχή των ιεροψαλτών.

Στη Δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Βουλευτής Ευβοίας Σπυρίδων Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Τσώκος, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ερέτριας Κωνσταντίνος Μπέτσιας ο πρώην Δήμαρχος Άγγελος Γούναρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, Υπαστυνόμος Α’ Γεώργιος Αβδούλας, ο Λιμενάρχης Ερέτριας, Υποπλοίαρχος Λ.Σ, Χαράλαμπος Κρυσταλόγιαννης, ο Ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Φατούσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας Ιωάννης Κομνός, οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίου και Λυκείου Ερέτριας και πολλοί άλλοι τοπικοί φορείς.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνος δέηση στο ηρώο και οι παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας παρουσία του χοροδιδασκάλου κ. Δημητρίου Ελευθερίου. Επίσης, παρέστησαν και τα μέλη του Εθελοντικού Δασοπυροβεστικού Σώματος Εύβοιας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια-Μουσικός του Γυμνασίου Ερέτριας, Παρασκευή Βέττα.

Εν συνεχεία, έλαβε χώρα η μαθητική παρέλαση των σχολικών μονάδων της πόλεως με την συμμετοχή πολλών κατοίκων και επισκεπτών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.